Hari példátlanul szigorú büntetése után újra összecsapna Bonjaskyval

Vágólapra másolva!
2008.12.23. 11:39
A K–1 hivatalos honlapján olvasható a FEG (Harcos Szórakoztató Csoport) közleménye, amely tartalmazza Badr Hari három pontból álló büntetését. Mint ismeretes, a marokkói harcost a jokohamai GP-döntőben diszkvalifikálták, mert fejbe rúgta a földön fekvő holland Remy Bonjaskyt, aki ezután nem tudta folytatni a küzdelmet.
Hari (középen) a nehézsúlyú-világbajnoki övével pózol, amitől azóta megfosztották
Hari (középen) a nehézsúlyú-világbajnoki övével pózol, amitől azóta megfosztották
Hari (középen) a nehézsúlyú-világbajnoki övével pózol, amitől azóta megfosztották
Hari (középen) a nehézsúlyú-világbajnoki övével pózol, amitől azóta megfosztották

Badr Hari büntetését a K–1 legfelső vezetője, Sadaharu Tanikawa jelentette be egy három pontból álló közleményben a versenyeket szervező FEG hivatalos oldalán, miután a fegyelmi bizottság meghozta döntését a december 6-i GP-döntőben történt szabálytalanság ügyében.

A döntés értelmében Harit megfosztották a GP-döntőben elért második helyétől, a versenyen megnyert pénzdíjától és a korábban megszerzett nehézsúlyú világbajnoki címétől is (ez a cím rangjában jóval jelentéktelenebb, mint a World GP-győzelem, még ha világbajnoki címnek is nevezik).

AZ A BIZONYOS JOKOHAMAI MECCS



„A K–1 eseményeit most már a világ 150 országában közvetítik, nem engedhetjük meg, hogy a jokohamaihoz hasonló szabálytalanságokat lássanak a nézők. Ezért példát kellett statuálnunk Badr Hari büntetésével” – fogalmazott a K–1 történetének eddigi legsúlyosabb szankciója kapcsán Sadaharu Tanikawa, aki hozzátette, hogy a jövőben a hasonló szabálytalanságok után azonnali pénzdíjmegvonás jár.

A büntetésre rövid közleményben Badr Hari is reagált. A marokkói elfogadta a döntést, és elnézést kért sportszerűtlen viselkedése miatt.

„A szurkolóktól és a K–1 minden érintettjétől bocsánatot kérek tettemért. A jövőben azért dolgozom, hogy bizonyítsam, képes vagyok szabályos keretek között küzdeni, és remélem, újra összecsaphatok Remy Bonjaskyval is” – fogalmazott Hari.

Schilt újra a ringben!

Az év utolsó gálájára december 31-én kerül sor Japánban, Szaitamában. Az eseményen 11 mérkőzésre kerül sor, közülük hármat rendeznek K–1 szabályrendszerben, nyolcat pedig az úgynevezett DREAM szabályok között, vagyis MMA-ban (alapvető különbség a K–1-hez képest a kisebb és elöl nyitott kesztyű, ami különböző fogásokra ad lehetőséget, és engedélyezett a földharc). Ilyen szabályok szerint lép szorítóba többek között a korábbi háromszoros K–1 GP-győztes holland Sammy Schilt – aki idén nem jutott a nyolcas fináléba, mert az elődöntőben kikapott Peter Aertstől – az amerikai Mighty Mo ellen, míg a francia Jerome Le Banner a 2001-es K–1-világbajnok (hivatalosan GP-győztes) új-zélandi Mark Hunt ellen mérkőzik (ő volt az utolsó nem holland bajnok). Az esemény egyik legérdekesebb összecsapásának a dél-koreai óriás, a 216 centi magas és 166 kilós Hon Man Csoi és a K– 1-ben 1999-ben vb-2. horvát Mirko Crocop találkozója ígérkezik. Rajtuk kívül az ismertebb harcosok közül ringbe lép még az amerikai Bob Sapp (a japán Kinniku Mantaro ellen), valamint a legsikeresebb japán K–1-es, Muszasi (a holland Gegard Mousashival szemben), aki a felsoroltak közül egyedüliként ezúttal is K–1 szabályrendszerben küzd majd.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik