Bátorfi Csilla telt ház előtt, világsztárok ellen búcsúzik

Vágólapra másolva!
2007.10.08. 19:07
A magdeburgi csapat Világkupán bronzérmes magyar női asztalitenisz-válogatott kedd este az olimpiai és világbajnok klasszisokkal felálló kínai nemzeti csapatot fogadja Budapesten, a Körcsarnokban. Bátorfi Csilla, a sportág ikonja utoljára szerepel piros-fehér-zöld színekben.
Bátorfi Csilla két évtizede a sportág meghatározó alakja
Danis Barna
Bátorfi Csilla két évtizede a sportág meghatározó alakja
Bátorfi Csilla két évtizede a sportág meghatározó alakja
Danis Barna
Bátorfi Csilla két évtizede a sportág meghatározó alakja

A kínaiak elleni mérkőzést megelőzően a magyar női válogatott Németországban, Magdeburgban a csapat Világkupán szerepelt, ahol a verseny az olimpiai szisztéma szerint zajlott. A Tóth Krisztina, Lovas Petra, Póta Georgina összeállítású együttes fantasztikus sikert elérve bejutott a legjobb négy közé, s ezzel bronzérmes lett.

Az első mérkőzésen az olimpiai- és világbajnok kínaiak ellen 3-0-ra kapott ki a magyar válogatott, ám ezt követően káprázatos játékkal előbb 3-1-re verte Németországot (hazai pályán!), majd 3-2-re Japánt, s ezzel csoportjában a második helyen végzett. Az elődöntőben a másik csoport győztesével, Dél-Koreával csaptak össze a magyarok.

Magdeburgban az is eldőlt, hogy a kínai válogatott a Zhang Yining (a világranglista vezetője), Guo Yue (világranglista második) és Li Xiaoxia (világranglista ötödik) összeállításban érkezik a magyar fővárosba.

Ugyancsak biztossá vált, hogy az eseményt megtiszteli jelenlétével Adham Sharara, a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség kanadai elnöke, és Stefano Bosi, az ETTU (Európai Asztalitenisz Unió) elnöke is.

Múlt hét kedden a New York Boscolo Hotel különtermében tartotta meg sajtótájékoztatóját az eseménnyel kapcsolatban a MOATSZ. Az összejövetelen bemutatták a nagyszámban azt a 12 perces filmet, ami Bátorfi Csilla életútját dolgozta fel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik