Kulcsár Krisztián bírta jobban az idegcsatát és világbajnoki döntős lett

Vágólapra másolva!
2007.10.03. 17:03
Kulcsár Krisztián bejutott a férfi párbajtőrözők döntőjébe a szentpétervári vívó világbajnokságon, miután a legjobb négy között 15-14-re legyőzte az olasz Diego Confalonierit. A magyar klasszis ellenfele a fináléban a francia Eric Boisse vagy Jerome Jeannet lesz.
Kulcsár Krisztián 15-14-re nyert az elődöntőben
MTI
Kulcsár Krisztián 15-14-re nyert az elődöntőben
Kulcsár Krisztián 15-14-re nyert az elődöntőben
MTI
Kulcsár Krisztián 15-14-re nyert az elődöntőben

Az első szentpétervári magyar érmes ellenfele a legjobb négy között Diego Confalonieri volt, aki korábban Kovács Ivánt búcsúztatta. Remek alkalom nyílt a visszavágásra, és ebben joggal bízhattunk a rendkívül rutinos Kulcsár szerdai formája alapján.

Az első három percet óvatosan kezdte a két epéző, az első hatvan mp-ben nem is született találat. Utána „együttes találat” miatt 1-1 lett, majd 2-2 után a magyar klasszis került előnybe, ezt meg is őrizte a nyitó „harmad” végére.

A következő száznyolcvan másodperc azonban eleinte nagy különbséget hozott, szerencsére éppen Kulcsár került fölénybe. Confalonieri még egyenlített, de 3-3 után a magyar párbajtőröző 7-3-ra elhúzott. Riválisa azonban nem adta fel, 7-6-ra felzárkózott, és 5:23 p-nél egalizált. Amikor még komolyabb lehetett volna Confalonieri önbizalma, ismét jött egy remek magyar találat és a vezetés. Sőt, 1 mp-cel a „játékrész” vége előtt már 9-7-et mutatott az eredményjelző.

Kulcsár Krisztiánt hat tus, három perc választotta el az egyéni világbajnoki döntőtől, vagyis óriási lehetőség előtt állt.

A sorsdöntő utolsó felvonás elején már 11-8-ra vezetett a magyar válogatott idei első világbajnoki érmese, reméltük, ellenfele már nem fordít. Egy remek támadás után már négy tusra duzzadt Kulcsár előnye, és már csak 1:50 p volt hátra. Következett egy „együttes találat2, majd szépített az olasz epéző (13-10).

Másfél perccel a vége előtt ismét Confalonieri ért el „pontot”, de ekkor sem érződött, hogy fordíthatna. Kulcsár ezt egy újabb tussal nyomatékosította, hatvan mp-cel a vége előtt 14-11 volt az állás. Riválisa azonban még ekkor is érzett esélyt, újra szépített, sőt feljött 14-13-ra, majd általános megdöbbenésünkre egyenlített 5:30-nál. Ezt együttes találat követte, vagyis 15-15-re módosult az állás.

A végén azonban egy „pimasz” és kissé szerencsés találat révén Kulcsár Krisztián jutott a döntőbe!

VÍVÓ VILÁGBAJNOKSÁG, SZENTPÉTERVÁR

FÉRFI PÁRBAJTŐR, ELŐDÖNTŐ
Kulcsár Krisztián Diego Confalonieri (olasz) 15-14
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik