Ismét a Körcsarnokban lépnek asztalhoz Lombard BVSC kiválóságai

Vágólapra másolva!
2007.09.27. 20:16
A Jakab János (a friss világranglistán 110.), Pázsy Ferenc (94.), Zwickl Dániel (146.) összetételű Lombard BVSC férfi asztalitenisz csapata a Bajnokok Ligájában a francia Pontoise-Cergyt a nyitó körben 3:1-re verő horvát STK Vecernji List Zagreb csapatát fogadja szeptember 28-án, pénteken 18:00 órától a jól bevált helyszínen, a Körcsarnokban.
Jakab Jánost jelenleg a 110. helyen jegyzik a sportág aktuális világranglistáján
Farkas József
Jakab Jánost jelenleg a 110. helyen jegyzik a sportág aktuális világranglistáján
Jakab Jánost jelenleg a 110. helyen jegyzik a sportág aktuális világranglistáján
Farkas József
Jakab Jánost jelenleg a 110. helyen jegyzik a sportág aktuális világranglistáján

A zuglóiak a Borussia Düsseldorf világklasszisokkal felálló – s a legrangosabb európai klubtorna végső elsőségére is jó eséllyel pályázó – együttesének bravúros legyőzése (3:2) után a múlt héten 3:1-es vereséget szenvedett Franciaországban, a Pontoise-Cergy alakulatának otthonában.

Mivel a németek 3:0-ra felülmúlták zágrábiakat, a BL B csoportjában az első két fordulót követően mind a négy együttes egy-egy győzelemmel és vereséggel áll.

Ennek nyomán a továbbjutás – az első két helyezett folytathatja majd a legjobb nyolc között – szempontjából is különleges jelentőségű mérkőzés vár a magyar bajnokra.

A zágrábi együttes legismertebb játékosa a dél-koreai Joo Se Hyuk. A 27 éves, balkezes, védekező stílusú klasszis jelenleg a világranglista 15. helyezettje, ám pályafutása eddigi csúcsára négy esztendővel ezelőtt jutott fel: a 2003-as világbajnokságon döntőt játszott egyesben, s végül ezüstérmet vehetett át.

A rivális keretének további tagjai: Tomislav Zubcic (21 éves, a világranglistán 250.), Tomislav Kolarek (19, 331.), valamint Dragutin Surbek Jr. (30, 205.).

Surbek neve nyilván jól cseng a sportág történetét ismerők számára: ő annak a Dragutin Surbeknak a fia, aki a hajdani jugoszláv asztaliteniszsport legendás alakja, a Jónyer-, Klampár-, Gergely-féle időszak meghatározó európai játékosa volt.

A Düsseldorf elleni, felejthetetlen hangulatú este nyomán a magyar asztalitenisz ismét a média- és közönségérdeklődés középpontjába került. Vélhetően horvát együttes ellen is szépszámú közönség biztatja majd a zuglóiakat. Az este betétprogramjában ezúttal a BVSC asztalitenisz-szakosztályának az elmúlt évtizedekben szinte folyamatosan a nemzetközi élvonalban szerepelő utánpótlás-versenyzői mutatkoznak be.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik