Zsivóczky Attila öt szám után a 19. helyen áll férfi tízpróbában

Vágólapra másolva!
2007.08.31. 17:12
A pénteki napon újabb hat döntőt rendeztek az Oszakában zajló atlétikai világbajnokságon, így újabb hat aranyérem talált gazdára: kettő amerikai versenyzőhöz került, míg egy-egy jutott orosz, kubai, cseh és kínai atlétának. A férfiak tízpróbájában öt szám után Zsivóczky Attila a 19. helyen áll, a vezető jamaicai Maurice Smith mögött 473 ponttal elmaradva.
Messze szállt a cseh gerelye
Messze szállt a cseh gerelye
Reuters
Messze szállt a cseh gerelye
Messze szállt a cseh gerelye
Messze szállt a cseh gerelye
Reuters
Messze szállt a cseh gerelye
Időrendi sorrendben a női 20 kilométeres gyaloglás résztvevői vágtak neki elsőként a döntőnek, amelynek végén az orosz Olga Kanyiskina lehetett a legboldogabb. A győztes mögött a második helyet honfitársa, Tatjana Szemjakina szerezte meg, a bronzérmes a spanyol Maria Vasco lett.

Maradjunk a hölgyeknél, már csak azért is, mert négy döntőjükkel ma sokkal inkább az övék volt a főszerep a vb-n, mint a férfiaké.

Női hármasugrásban a Helsinkiben szerzett ezüstje után aranyérmet ünnepelhetett a kubai Yargelis Savigne, aki 15,28 méterrel élete legjobbját ugrotta. A második helyen a szám 2001-es világbajnoka, az orosz Tatjana Lebegyeva zárt, megelőzve a görög Hriszopiji Devedzit.

Gerelyhajításban a cseh Barbora Spotáková új országos csúccsal, 67.07 méterrel nyert és előzte meg két német riválisát. Második helyen Christina Obergföll, a harmadikon pedig Steffi Nerius végzett.

A 200 méteres síkfutással a vb másik sprintszámot is letudták ma a hölgyek, amelyen utcahosszal nyert a címvédő Allyson Felix. A 21 esztendős amerikai hölgy a második száz méterre már elsőként fordult rá, és a célig mintegy öt méterre növelte előnyét a 100 méter világbajnoka, a szám olimpiai bajnoka, Veronica Campbell előtt.

Az olimpiai ezüstérmes Allyson Felix hatalmas egyéni csúccsal, 21,81 mp-cel győzött, ami a világ idei legjobbja.

A világcsúcsot ebben az 1988-as szöuli olimpia óta Florence Griffith-Joyner tartja 21,34-gyel.

Felix ugyanakkor csupán hét századdal maradt el a vb-csúcstól, amelyet az egykori NDK sportolója, Silke Möller ért el az 1987-es római tornán.

A férfiaknál két futószám döntőjét rendezték ma meg: 400 méteren az év eddigi legjobbjával az amerikai Jeremy Wariner végzett az első helyen, megelőzve két honfitársát, az egyéni rekordot futó LaShavn Merrittet és Angelo Taylort.

Férfi 110 gát
Férfi 110 gát
Reuters
Férfi 110 gát

A napot a 110 méteres férfi gátfutás zárta, amelyet az olimpiai bajnok kínai Liu Csi-jang (Xiang Liu) a kilences (szélső) pályán futva nyerte meg. A távol-keleti sprinter 12,95 mp-cel lett világbajnok, mindössze négy századdal megelőzve az amerikai Terrence Trammelt.

A már 28 esztendős Trammel ugyanolyan gyorsan futott, mint Liui, ám a rajtnál messze a legrosszabb reakcióidővel rugaszkodott el a gépből.

A kínainál 44 ezreddel ragált „lomhábban”, és éppen ez a különbség hiányzott neki a végén.

Mindketten remekül vágtáztak, 13 mp alatti eredményük önmagáért beszél. Liu 12,95 mp-es eredménye 7 századdal gyengébb csak mint a világcsúcs, amelyet ő maga tart 2006. július 11. óta.

A férfi tízpróbázóknál Zsivóczky 100 méteren 11.44 másodpercet futott, távolban 7 métert ugrott, magasban pedig 2.09-t. Súlylökésben 15.03 méterrel zárt, 400 méteren pedig 50.58-cal.

A magyar atlétáknál maradva női magasugrásban Győrffy Dóra 1.88 méteres eredményével nem jutott be a döntőbe. A döntőhöz 194 centiméteres eredményt kellett teljesíteniük a versenyzőknek, amelyet tizenöten teljesítettek.

Férfi gerelyhajításban Olteán Csongor ragadt a selejtezőben, aki csoportjában csak a 17., utolsó helyen végzett. A magyar versenyző első és harmadik próbálkozása sikertelen volt, másodjára 64,44 méteres eredményt ért el. A legjobb teljesítményt a lett Vadims Vasilevskis nyújtotta, ő 87,37 méterre dobta a gerelyt. ---- E ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik