Asztalitenisz: legjobbjaikkal jönnek a kínaiak Bátorfi búcsúztatására

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2007.08.27. 11:23
A világbajnok kínai női asztalitenisz-válogatott a lehető legerősebb összeállításában érkezik Budapestre októberben, amikor egy gálamérkőzés keretében a magyar szövetség hivatalosan is elbúcsúztatja Bátorfi Csillát (képünkön).
Czerkl Gábor - archív
Czerkl Gábor - archív

A sztárokkal teletűzdelt ázsiai gárda közvetlenül az október 5-7. között, Magdeburgban sorra kerülő csapat Világkupáról utazik Magyarországra. A szervezők tájékoztatása szerint az együttesben ott lesz az athéni olimpiai bajnok Csang Ji-ning (Zhang Yining), az idei világbajnok Kuo Jüe (Guo Yue) és a legutóbbi két vb egyéni ezüstérmese, Kuo Jen (Guo Yan) és Li Hsziao-hszia (Li Xiaoxia).

Az Európa-bajnok magyar női válogatott (Póta Georgina, Tóth Krisztina, Lovas Petra, Li Bin) a múlt héten Tajvanon, ezen a héten pedig az éppen Kínában rendezendő Pro Tour-viadalon is készül az eseményre, a legutóbbi csapat-vb-n elért hatodik helyezés pedig a magdeburgi Vk-ra is belépőt jelent Tóthéknak.

A gálára - amelyen részt vesz Adham Sharara, a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) kanadai elnöke is - október 9-én, 17:30 órától, a Körcsarnokban kerül sor.

A belépés ingyenes lesz, de a jegyeket a Magyar Asztalitenisz-szövetségnél kell igényelni.

Az idén végleg visszavonult Bátorfi Csilla szenzációs pályafutása során - többek között - 9 Európa-bajnoki címet és négy világbajnoki bronzérmet nyert, két alkalommal győzött az Európa Top 12 versenyen, s nem mellékesen Sydneyben, a 2000-es olimpián Tóth Krisztinával negyedik helyen végzett a női párosok versenyében.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik