Aranyérmes lett női tőrcsapatunk a genti Európa-bajnokságon

Vágólapra másolva!
2007.07.05. 20:00
A fináléban 45-31-re legyőzte Oroszországot, ezzel aranyérmes lett a magyar női tőrcsapat a genti Európa-bajnokságon. A Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Gabriella, Ujlaky Virginie összeállítású magyar csapat korábban Franciaország és Olaszország ellen is nyert.
Knapek Edina
Knapek Edina
Knapek Edina
Knapek Edina
A magyar női tőrcsapat a nyolcaddöntőben erőnyerő volt, a negyeddöntőben a francia együttest sodorta útjukba a sorsolás.

A Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Gabriella, Ujlaky Virginie összeállítású válogatott rosszul kezdett, hiszen az első négy asszó után riválisa vezetett 5-2-re. Az ötödikben azonban Knapek felhozta a csapatot, utána Mohamed és Knapek növelte a magyar előnyt.

Bár utána Varga eggyel kikapott, Mohamed Aida nemcsak megtartotta, hanem növelte is az előnyt, így bejutott a magyar csapat az elődöntőbe.

Ott az olaszok vártak a mieinkre. Az első három párban jól kezdtek a mieink, Varga Gabriella Vezzalit, Knapek Edina Granbassit, Mohamed Aida pedig Trillinit verte meg. Ekkor 14-5-re vezettek a mieink, a lendület viszont a második körben is megmaradt, a zárás előtt 30-16 volt a mieink javára.

Ekkor azonban komoly rövidzárlat állt be a mieinknél, Granbassi és Trillini fölényesen győzte le Mohamedet, illetve Vargát. Knapek 35-32-es vezetésnél lépett pástra Vezzali ellen, de az olasz sorozatban hét találatot ejtett. 39-35-nél elúszni látszott a mérkőzés, de a magyar versenyző fél perc alatt négyszer is eredményes volt, jöhetett a ráadás. Ott pedig mindössze két másodperc telt el, amikor Knapek a döntő találatot is megszerezte.

A fináléban az orosz együttes várt a mieinkre, és a magyar lányok az idegölő, olaszok elleni csata után ezúttal nem bízott semmit a véletlenre. Ujlaky egy 5-2-s sikerrel nyitott, ám utána Mohamed 3-1-re kikapott, és Knapek is döntetlent ért el. Az első kör után 8-7-re vezettek a mieink.

Mohamed egy 5-0-s sikerrel szomorította Csanajevát, és bár utána Ujlaky kikapott, és a Knapek helyére beállt Varga döntetlent ért el, a magyar csapat három pontos vezetésre tett szert.

Az utolsó szakaszban Varga újabb döntetlent ért el, Mohamed viszont nyert. Ujlaky Ruzavina ellen 29-21-nél lépett pástra, és remek vívással diadalmaskodott az orosz ellen. A magyar válogatott 1991 után nyert újra női tőr csapatban Európa-bajnokságot.

VÍVÓ EB, NŐI TŐR, CSAPAT

  • Magyarország-Oroszország 45-31


A VÉGEREDMÉNY

Női tőr csapatverseny
1. Magyarország (Knapek Edina, Varga Gabriella, Mohamed Aida, Ujlaky Virginie)
2. Oroszország (Jevgenyija Lamonova, Ajda Csanyajeva, Szvetlana Bojko, Janna Ruzavina)
3. Olaszország (Valentina Vezzali, Margherita Granbassi, Giovanna Trillini, Ilaria Salvatori)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik