Fábiánné leírta Janicsot, Kovácsból farag pekingi bajnokot egyesben

Vágólapra másolva!
2007.05.15. 14:14
Fábiánné Rozsnyói Katalin be akarja bizonyítani, hogy a minden téren az elsőségre törő és ezért mindent elkövető Kovács Katalin egyesben is olimpiai bajnok lehet. A rendkívül sikeres kajakos edző erről a Nap-kelte keddi műsorában beszélt, amelynek apropóját Janics Natasa szolgáltatta, amikor elhagyta a női szakág legjobbjait tömörítő csoportot. A szakember kijelentette: Janics az athéni olimpia óta nem dolgozott rendesen az edzéseken, s általában utolsó volt a csapaton belüli összevetésben.
Amikor még együtt örült Janics Natasa és Kovács Katalin...
NS-archív
Amikor még együtt örült Janics Natasa és Kovács Katalin...
Amikor még együtt örült Janics Natasa és Kovács Katalin...
NS-archív
Amikor még együtt örült Janics Natasa és Kovács Katalin...

A tréner többször leszögezte, biztos abban, hogy az egyesben és Kovács oldalán párosban is olimpiai bajnok, sokszoros világbajnok már nem is tér vissza. Sőt, Fábiánné Rozsnyói Katalain nem részletezett okra hivatkozva el is zárkózott Janics visszavételétől.

„Natasa legalább olyan konok, mint én. Nem megyek utána! De biztos, hogy tanulni fog a hibáiból” – szögezte le a sikeredző.

Fábiánné Rozsnyói Katalin ismét kijelentette: Janics önként hagyta el a csoportot, el sem köszönt edzőjétől és társaitól. (Ezzel szemben a versenyzőnő a Nemzeti Sportnak kedden úgy nyilatkozott: nem ő hagyta ott a csapatot, őt tették ki onnan.)

„Szerintem csak okot keresett a távozásra – vélekedett Fábiánné. – Már hét hónapja tart a felkészülés, amelynek elején mindenki biztosra vette, Katinak és Natasának biztos a helye a négyesben. Ezért a többiek a másik két helyért versengtek. De Natasa Athén óta nem jeleskedett az edzéseken, most is általában a nyolcadik helyen volt.”

A tréner hozzátette: jó, hogy nem a pekingi olimpia évében történt a szakítás, mert akkor alapjában borította volna meg a szakág „dolgait”.

„Kívánom neki, hogy önmaga álljon fel ebből a helyzetből, de nem hiszem, hogy Pekingben ő kap esélyt, mert nem akkor lesz a csúcson. A csúcson Athénban volt” – mondta Fábiánné.

A harmincegy éve edzősködő világhírű tréner azt állította: Janics többször is megzsarolta azzal, hogy befejezi pályafutását.

„Kétszer engedtem neki, harmadszorra már nem fogok. Változtatnom kellene az elveimen. Biztos, hogy arra méltatlan ember szekerét nem tolom, igaz másét sem toltam. Natasának amúgy is sokkal többet engedtem meg, mint másoknak” – jegyezte meg Fábiánné.

A trénerasszony egyébként elmondta, a korábbi viták során férje, a szintén kiváló edzőnek számító Fábián László kiállt Janics mellett. A versenyző edzéseit már kilenc éve irányította a házaspár.

„Natasa felrúgta a sorrendet, azt hitte, a versenyző dirigálhat edzőjének. Vártam, hogy megváltozzon, vagy távozzon. Nincs pótolhatatlan ember, s nem is szabad megalkuvónak lennem” – mondta Fábiánné Rozsnyói Katalin, ezzel gyakorlatilag ismét kizárta a kétszeres athéni aranyérmes visszatérésének esélyét.

A szakember szerint Janics ellentéte a legnagyobb rivális, mert Kovács Katalin mindent megtesz a sikerért, minden edzésen és feladatsorban az élre törekszik.

„Be akarom bizonyítani, hogy Kovács Kati egyesben is olimpiai bajnok tud lenni” – szögezte le a tréner.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik