Rögbi: az ötödik helyen végzett a férfi és a női válogatott is az Eb-n

Vágólapra másolva!
2023.07.09. 19:42
null
Fotó: Magyar Rögbi Szövetség
Az ötödik helyen végzett a magyar férfi és a női olimpiai rögbiválogatott is a másodosztályú (Trophy) Európa-bajnokság második fordulójában, amely péntektől vasárnapig a Budapest Rugby Centerben zajlott.

 

A magyar szövetség vasárnapi beszámolója szerint hazai közönség előtt a férfiak, illetve a nők is kissé megszeppenve indították a viadalt. A nők pénteken, míg a férfiak szombaton vágtak neki a csoportkörnek, amelyből mindkét csapat a két legjobb csoportharmadik egyikeként jutott tovább a negyeddöntőbe.

A férfiak hetesrögbi csapata döntetlennel kezdett a dánok ellen a C-csoportban, majd kikapott az izraeliektől és ismét döntetlent játszott a svédekkel, vasárnap pedig a negyeddöntőben 19–12-re kikapott az első, zágrábi forduló győztesétől, Ukrajnától.

A folytatásban Gareth Lloyd együttese legyőzte Moldova válogatottját, majd délután 19–7-re nyert Svájc ellen, így hazai környezetben most először sikerült megszereznie az ötödik helyet.

A női csapat két vereséggel kezdett az A csoportban, majd a bolgárok elleni nagyarányú győzelemmel jutott tovább a legjobb nyolc közé, ahol ismét kikapott, ezúttal a későbbi ezüstérmes Törökországtól. A helyosztókon visszavágott Ausztriának az első körös vereségért, majd Dániát legyőzve szintén az ötödik helyen zárt.

A zágrábi és a budapesti fordulót egybevetve a férfiak 26 ponttal, a nők pedig 20 ponttal ötödikként végeztek az Eb második vonalában.

RÖGBI
MÁSODOSZTÁLYÚ EURÓPA-BAJNOKSÁG
AZ 5. HELYÉRT
Magyarország–Svájc 19–7
KORÁBBAN
AZ 5–12. HELYÉRT
28–19 Magyarország–Moldova
NEGYEDDÖNTŐ
Magyarország–Ukrajna 12–19
SZOMBATI CSOPORTKÖR
Magyarország–Svédország 12–12
Magyarország–Izrael 0–7
Magyarország–Dánia 19–19

NŐK
SZOMBATON JÁTSZOTTÁK
AZ 5. HELYÉRT

Magyarország–Dánia 27–5
AZ 5–12. HELYÉRT
Magyarország–Ausztria 19–12
NEGYEDDÖNTŐ
Magyarország–Törökország 0–24
PÉNTEKI CSOPORTKÖR
Magyarország–Bulgária 57–5
Magyarország–Ukrajna 10–33
Magyarország–Ausztria 12–19

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik