Röpi: továbbment a Vasas és a Gödöllő, kiesett a Kaposvár

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.27. 19:38
Szerdán játsszák a röplabda Challenge-kupában a selejtezők második fordulójának visszavágóit. A bajnok Vasas-Óbuda a finn Kangasala otthonába látogatott, míg az ezüstérmes Gödöllő az osztrák TSV Hartberget fogadta, s a visszavágón is nyerve mindkét csapat kettős győzelemmel jutott tovább.Nem sikerült ugyanez a férfiaknál a Fino Kaposvárnak, amely az idegenbeli vereség után otthon is kikapott az osztrák Holding Graztól.

A nőknél a Vasas Óbuda 3:0-s előnnyel utazott a finn Kangasala otthonába, s bár a magyar bajnok az első játszmát elvesztette (21–25), ezt követően viszont megnyerték a továbbjutáshoz szükséges második játszmát (25–17), majd két szoros játszmában, előbb öt ponttal (25–20), majd kettővel voltak jobbak vendéglátójuknál (25–23), s így megnyerték a találkozót, s kettős győzelemmel jutottak a következő körbe, ahol a svájci Kanti Schaffhausennel mérkőznek majd.Vasas Óbuda 3:0-s előnnyel utazott a finn Kangasala otthonába, s bár a magyar bajnok az első játszmát elvesztette (21–25), ezt követően viszont megnyerték a továbbjutáshoz szükséges második játszmát (25–17), majd két szoros játszmában, előbb öt ponttal (25–20), majd kettővel voltak jobbak vendéglátójuknál (25–23), s így megnyerték a találkozót, s kettős győzelemmel jutottak a következő körbe, ahol a svájci Kanti Schaffhausennel mérkőznek majd.

A bajnoki ezüstérmes TEVA Gödöllő az osztrák TSV Hartberget fogadta, azok után, hogy az első mérkőzésen idegenben is 3:1-re győzött. A magyar lányok most sem akarták a véletlenre bízni a továbbjutás kérdését, így az első játszmában végig vezetve jutottak hat játszmalabdához, s már az elsőt ki is használták (25–18). Bár a második szett kissé nyögvenyelősen indult, az első technikai szünetet követően megint meglépett a gödöllői gárda, s mivel ezt 10 ponttal nyerték (25–15), már a továbbjutás sorsa is eldőlt. Már csak a játszmaarány volt kérdéses, de az sem sokáig, mert a harmadikat is simán nyerték a mieink (25–18), s jutottak így kettős győzelemmel a főtábla első fordulójába, ahol az izraeli Haifa Volleyball lesz majd az ellenfelük.

A férfiaknál a magyar bajnok Fino Kaposvár ugyancsak egy osztrák csapattal, a Holding Graz-cal mérkőzött. A mieink az első meccsen három szoros játszmában kikaptak riválisuktól, így számukra már egy játszmaveszteség is a kiesést jelentette volna. Tudták ezt a somogyiak is, s az első játszma közepén óriásit küzdve fordítottak, s nyertek hét ponttal (25–18). A második elején viszont nagyon megléptek a vendégek, már héttel is vezettek, s ezután hiába indítottak hosszú hajrát a hazaiak (fel is jöttek egyre) végül ezt az osztrákok nyerték (23–25). A kaposváriak így már csak a tisztes helytállásért küzdöttek a továbbiakban, az sem igazán sikerült, miután a harmadik játszmát nyolc ponttal (17–25), a negyediket pedig héttel (18–25) veszítették el.

Challenge-kupa-selejtező, visszavágók
Nők:
Kangasala (finn)–Vasas-Óbuda 1:3 (21, –17, –20, –23)
Továbbjutott: a Vasas, kettős győzelemmel (6:1)
Teva Gödöllő–TSV Hartberg (osztrák) 3:0 (18, 15, 18)
Továbbjutott: a Gödöllő, kettős győzelemmel (6:1)
Férfiak:
Fino Kaposvár–Holding Graz (osztrák) 1:3 (18, –23, –18, –17)
Továbbjutott: a Graz, kettős győzelemmel (6:1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik