Tíz légiós szerepel az olimpiai előselejtezőre készülő keretben

Vágólapra másolva!
2007.11.16. 18:19
November 28. és december 2. között Szombathely ad otthont az idei év legjelentősebb hazai röplabdás eseményének, a férfi olimpiai előselejtezőnek. A tornán a magyar válogatott mellett pályára lép a világbajnoki ezüstérmes lengyel, az Európa-bajnoki negyedik helyezett finn, valamint a dán, a belga és az észt nemzeti csapat.
Demeter György (balra, a kép előterében) remek keretből meríthet
Demeter György (balra, a kép előterében) remek keretből meríthet
Demeter György (balra, a kép előterében) remek keretből meríthet
Demeter György (balra, a kép előterében) remek keretből meríthet

Bár a magyar férfi röplabda-válogatott 2001-ben szerepelt utoljára világversenyen (Európa-bajnokság, Csehország), honfitársaink rendkívül népszerűek és keresettek külföldön.

A jelenlegi 14 fős válogatott keret tagjai közül tizen röplabdáznak a határainkon túl.

A legrangosabb csapatban, a CEV-kupa-címvédő orosz Fakel Novij Urengoj együttesében Mészáros Dömötör szerepel.

Bár számos orosz Világliga-ezüstérmes csapattársa van, ő mégis rendszeresen a kezdőcsapatban kap helyet a világ egyik legerősebb bajnokságában.

Az olasz kontingens a legnépesebb, az első osztályban játszik Veres Péter (Montichiari), és a magyar röplabdasport egyetlen Bajnokok Ligája-aranyérmese, ifj. Nagy Péter (Taranto).

A második ligában is vannak magyarok, a feladó, Koch Róbert gárdája, a Catania például veretlenül vezeti a tabellát, Németh Szabolcs csapata, az Avellino pedig a középmezőnyhöz tartozik.

Mózer Zoltán és Gelencsér Balázs Ausztriában, Geiger András Németországban, Szalai Szabolcs Csehországban, Toronyai Miklós pedig Romániában játszik, ez is jelzi, hogy Európa számos országában elismertek és keresettek a magyar röplabdázók.

A válogatott keret Magyarországon játszó tagjai kivétel nélkül a Kométa-Kaposvár együttesét erősítik. A somogyi gárda tavasszal bronzérmet szerzett a Közép-európai Ligában, és megnyerte a hazai bajnokságot, valamint a Magyar Kupát, és a jelenlegi szezonban is remekül szerepel, hiszen a nemzetközi regionális sorozatban értékes győzelmeket arat, a CEV-kupában pedig a görög PAOK Szalonikit búcsúztatva bejutott a nyolcaddöntőbe.

A válogatott keret tagjai legutóbb tavaly nyáron, az Európa-bajnoki selejtező idején dolgoztak együtt, ezzel szemben a finnek, a lengyelek és a belgák együtt töltötték az egész nyarat, és színvonalas tornákon vettek részt.

A magyar együttes november 20-án, kedden, Dunaújvárosban kezdi a felkészülést, 23-án 19 órától és 24-én 15 órától pedig edzőmérkőzést játszik az Euroliga-bronzérmes szlovák csapattal.

A MAGYAR FÉRFI RÖPLABDA-VÁLOGATOTT 14 FŐS KERETE

FELADÓK Koch Róbert (SP TTTLines Catania, olasz), Toronyai Miklós (CVM Tomis Constanta, román)
SZÉLSŐÜTŐK Veres Péter (Acqua Paradiso Gabeca Montichiari, olasz), Mészáros Dömötör (Fakel Novij Urengoj, orosz), Szalai Szabolcs (VK Ferram Opava, cseh), Mózer Zoltán (Hypo Tirol Innsbruck, osztrák), ifj. Nagy Péter (Prisma Taranto, olasz), Németh Szabolcs (Divani&Divani Avellino, olasz), Csala Bernát (Kométa-Kaposvár)
CENTEREK Gelencsér Balázs (Hypo Tirol Innsbruck, osztrák), Kovács Zoltán (Kométa-Kaposvár), Nagy József (Kométa-Kaposvár), Bánhegyi István (Kométa-Kaposvár)
Liberó Geiger András (SG Eschenbacher Eltmann)
TARTALÉKOK Dávid Zoltán (ütő, Aon hotVolleys Wien, osztrák), Szabó Dávid (ütő, Raccorderie Metalliche Mantova, olasz), ifj. Laszczik Iván (feladó, Kométa-Kaposvár), Molnár Dávid (liberó, Kométa-Kaposvár)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik