Csarnokavató: az új gyöngyösi aréna röplabdázásra is alkalmas

Vágólapra másolva!
2007.11.16. 14:35
Címkék
November 16-án és 18-án ünnepélyes keretek között adják át hivatalosan Gyöngyös város új sport- és rendezvénycsarnokát. A multifunkcionális létesítmény megfelel a röplabdamérkőzések nemzetközi szabályainak is.

Az ezerötszáz fő befogadásra alkalmas (1100 ülő-, 400 állóhely) aréna építése 2007 tavaszán kezdődött, a volt huszárlaktanya lovardájának csarnokká alakítása 680 millió forintos beruházással valósult meg. A város eddigi legnagyobb sportcélú fejlesztése révén egy hatvan méter hosszú és harminc méter széles, többfunkciós aréna épült fel, amely a teremben űzhető sportágak nemzetközi színvonalú megrendezése mellett koncerteknek, báloknak és egyéb rendezvényeknek is otthont adhat. A mozgáskorlátozottak számára is könnyedén megközelíthető, akadálymentesített terem világszínvonalú, Gerflor/Taraflex technológiájú burkolatot kapott, amely az olimpiák hivatalos beltéri burkolata.

A többrétegű, 75 milliméter vastag sportpadlónak, a korszerű eredményjelző rendszernek, valamint a modern, kamerabarát világításnak is köszönhetően az aréna a hazai és nemzetközi sportelőírásoknak egyaránt megfelel. Sikeres európai uniós pályázatok esetén a létesítményt bemelegítő-csarnokkal, szálláshelyekkel, valamint a közelben fekvő kültéri sportpálya teljes felújításával tovább fejlesztenék.

A csarnokhoz fitneszterem, exkluzív kávézó és tárgyaló termek tartoznak, de az illetékesek a létesítményhez kapcsolódó egyéb objektumok kialakítását – bemelegítésre is alkalmas tornaterem, kereskedelmi egységek, teniszpályák, műfüves edzőpályák, diákszálló, stb. – is tervezik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik