Rali ob: Csomós vezet, Vincze halad a célja felé

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2023.09.09. 17:35
null
Fotó: FIA ERC
A Csomós Miklós, Bán Viktor kettős minden gyorsasági szakaszt megnyert, és vezet a WHB Győr ralin, míg a bajnoki címért küzdő Vincze Ferenc elszántan és tervszerűen halad a célja felé.

 

Elégedett a második hellyel. Ez Vincze Ferenc esetében csakis akkor lehetséges, ha valami sokkal nagyobb cél lebeg a szeme előtt, ami esetünkben az abszolút bajnoki cím. Ehhez a Skoda-pilótának annyit kell tennie a hétvégi Győr ralin, hogy három ponttal többet szerez, mint Turán Frigyes, aki mostanra az egyetlen ellenfele maradt a végső győzelemért folyó harcban. Így azután bár nagyon is lenne kedve ahhoz, hogy az Európa-bajnokságon idén elképesztő mennyiségű tapasztalatot gyűjtő Csomós Miklóssal összemérje gyorsaságát, nem teszi, hanem próbál okosan versenyezni.

Ennek eredménye hat gyorsasági szakasz után a második hely Csomós Miklós mögött.

„Nagyon elégedettek vagyunk: amit terveztünk, azt eddig meg tudtuk valósítani. A vasárnapi nap még hosszú lesz, de nagyon fogunk figyelni, mert most a bajnokság a cél” – nyilatkozta Vincze a nap végén.

Turán Frigyes természetesen mindent megtesz, hogy versenyben maradjon, de ez nem könnyű úgy, hogy közben a technika ördöge is akadályozza: a kormányszervó hibája miatt rengeteg időt veszített. Küzdött, mint az oroszlán, ennek ellenére a hetedik helyről várhatja a folytatást.

Ami pedig a Csomós Miklós, Bán Viktor kettőst illeti, a páros a verseny minden egyes gyorsaságiján bizonyítja, mennyire hasznosak az Európa-bajnokságon megtett kilométerek – a szombati összes szakaszon a leggyorsabb volt.

„Nagyon jó kis nap volt, gyűjtöttük a kilométereket, komfortzónán belül autóztunk – nyilatkozta Csomós. – Örülök, hogy nem kellett befejeznünk az idényt a kanári-szigeteki bukás után, pedig akkor tényleg mélyponton voltunk. Az eredmény azt mutatja, nem voltak feleslegesek az ERC-n megtett kilométerek.”

A verseny vasárnap hét gyorsasági szakasszal ér véget Győr környékén.

Fotó: FIA ERC
Fotó: FIA ERC


WHB GYŐR RALI, AZ OB 5. FUTAMA
Abszolút sorrend 6 gyorsasági szakasz után:
1. Csomós Miklós, Bán Viktor (GR Motorsport, Skoda Fabia R5 Evo) 28:25.8, 2. Vincze, Percze (Korda Racing, Skoda Fabia R5) 21.3 másodperc hátrány, 3. Bútor, Tagai (Dunakanyar SE, Citroen C3 WRC) 35.4 mp h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik