Kamion Eb: felemás napot tudhat maga mögött Kiss Norbert

Vágólapra másolva!
2023.09.09. 19:20
null
Kiss (balra) mosolygott ugyan a dobogón, de öröme nem volt felhőtlen
Felemás napot zárt Kiss Nobert a kamion Európa-bajnokság zolderi futamának első napján: az első versenyen technikai probléma miatt kiesett, a piros zászlóval megszakított második futamon pedig bár elsőként ért célba, másodiknak értékelték, ám spanyol ellenfelét utólag megbüntették, így Kiss nyert.

Nem volt boldog. A négyszeres Európa-bajnok Kiss Norbert elképesztő dominanciát mutat az idén, hatalmas fölénnyel vezeti az összetett pontversenyt. A szombati nap elején úgy tűnt, nem lesz ez másként Zolderben sem, hiszen a szabadedzéseken és az időmérésen is a leggyorsabb volt, sőt, az első versenyen is vezetett, ám egy technikai hiba megakadályozta a győzelemben.

„A turbóval támadt gondunk, pedig addig nagyon jól ment minden: folyamatosan építettem az előnyt, amikor éreztem, hogy elmegy a turbónyomás. Néhány másodpercig még úgy éreztem, talán tudom folytatni, de a célegyenesben már füstölt is az autó, úgyhogy félreálltam. A fiúk turbót cseréltek, így rajthoz tudtam állni a második futamon.”

A fordított rajtrácsos versenyen Kiss látványos előzéseket mutatott be, és a kilencedik körben az élre is állt, ám sajnos néhány perccel az után, hogy Stefan Fassl kiesett és rossz helyen állt félre a bukótérben, piros zászlóval leintették a futamot.

„Nem vagyok boldog, mert noha hatalmas csatában megelőztem Antonio Albacetét, aki kőkeményen védekezett, végül mégsem én nyertem, mert a piros zászló előtti utolsó kör eredménye a végeredmény” – mondta Kiss.

Ekkor még senki nem tudta, hogy a spanyol pilótát viszont vizsgálják a felügyelők. Az eredményhirdetés után aztán jött a hír, hogy Albacete helytelen rajtpozícióért és pályaelhagyással szerzett jogosulatlan előny miatt 5-5 másodperc büntetést kapott, így viszont Kiss Norbert nyerte a szombati második versenyt!

Vasárnap folytatódik a zolderi hétvége.

KAMION EB, 6. FORDULÓ, ZOLDER

1. verseny: 1. Jochen Hahn (német, Iveco) 23:51.729, 2. Lenz (német, MAN) 1.266 mp h., 3. Eduardo (portugál, MAN) 6.311 mp h. 2. verseny: 1. Kiss N., 2. Antonio Albacete (spanyol, MAN), 9.995 mp h. 3. Kursim (német, Iveco) 11.933 mp h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik