Formula–E: Dennis hódította el a pole-t a római második versenyen

Vágólapra másolva!
2023.07.16. 12:16
null
Jake Dennis indulhat az első rajtkockából a vasárnapi versenyen Rómában (Fotó: AFP)
Jake Dennis rajtolhat a pole pozícióból a Formula–E római versenyhétvégéjének vasárnapi futamán. Az Andretti versenyzője mellől Nick Cassidy, a harmadik rajtkockából Norman Nato várhatja a piros lámpák kialvását az idény 14. futamán.

 

Mitch Evans győzelmével ért véget a hatalmas tömegbalesetet is hozó első futam szombaton Rómában. A program azonban vasárnap egy újabb fordulóval folytatódott az idény utolsó előtti versenyhétvégéjén. A vasárnapi szabadedzésen is Evans diktálta a tempót, mögötte Sébastien Buemi végzett – akinek autóján rengeteget dolgoztak az Envision szerelői a szombati balesetet követően –, a harmadik helyen Maximilian Günther zárt a harmadik tréningen.

Az időmérőn ezúttal is két csoportba osztották a mezőnyt – az elsőt Sam Bird zárta az élen, rajta kívül Nick Cassidy, Dan Ticktum, illetve Evans biztosította be helyét a negyeddöntőben. A B-csoportból Jake Dennis, Sébastien Buemi, Norman Nato és Maximilian Günther jutott tovább.

A negyeddöntőben elsőként Ticktum és Cassidy csapott össze, ami utóbbi sikerét hozta. Ezután a két Jaguar-versenyző mérkőzött meg, akik közül Evans bizonyult gyorsabbnak. Nato és Buemi összecsapása során utóbbi nem tudta bevenni a hetes kanyart, s a falat is lekoccolta, így Nato jutott tovább. Denni Günthert búcsúztatta a negyeddöntő utolsó párharcában.


Az elődöntőben Cassidy Evansszel, Nato pedig Dennisszel csapott össze a döntőbe jutásért. Végül Cassidy és Dennis szállhatott harcba a rajtelsőségért. Az utolsó körben Dennis 1:37.986-os köre 71 ezredmásodperccel jobban sikerült, mint Cassidyé, így az Andretti versenyzője rajtolhat a pole pozícióból a római második futamon.

Dennis mellől Cassidy, a második sorból Nato és Evans várthatja a piros lámpák kialvását az idény 14. versenyén.

Folytatás 15 órakor a versennyel!

FORMULA–E
RÓMA, MÁSODIK IDŐMÉRŐ

1. Jake Dennis (brit, Andretti)
2. Nick Cassidy (új-zélandi, Envision)
3. Norman Nato (francia, Nissan)
4. Mitch Evans (új-zélandi, Jaguar)
5. Sam Bird (brit, Jaguar)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik