Salakmotor: ifjúsági Eb-n debütált Lovas Zoltán

B. N.B. N.
Vágólapra másolva!
2022.07.11. 12:37
null
Lovas Zoltán
Pályafutása eddigi legrangosabb versenyén vett részt Lovas Zoltán, a SpeedWolf Debrecen salakmotorosa: a mindössze 13 esztendős vaspapucsos a 250 köbcentisek ifjúsági Európa-bajnokságán állt starthoz a csehországi Liberecben. A versenysorozat két elődöntőből állt, Lovas a második selejtezőben kapott lehetőséget, ahol lett, német, észt, brit, lengyel, dán, finn, svéd és cseh riválisokkal mérte össze erejét.

 

A debreceni tehetség tavaly szeptember óta motorozik 250 köbcentis motorral, s eddig még csak bemutatófutamokban és a cseh bajnokság két fordulóján versenyzett. Éppen ezért a kontinensviadal óriási ugrás volt Lovas karrierjében. A cívis salakos végül nem okozott csalódást, valamennyi futamát teljesítette, s külön öröm, hogy mind az öt futamában pontot szerzett. Lovas 5 ponttal a 13. helyezést szerezte meg.

– Nagyon tetszett a verseny, remekül éreztem magam. Boldog vagyok, hogy minden futamomban sikerült pontot szereznem. Jók voltak a startjaim, de utána kijött az a rutin, amivel az ellenfeleim már rendelkeznek, ám egyáltalán nem maradtam le tőlük sokkal. Pozitív élményekkel gazdagodtam Liberecben, ez egy újabb lökést ad a motorozásomhoz! – mondta a verseny után Lovas Zoltán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik