Formula–E: Evans aratott győzelmet Jakartában

Vágólapra másolva!
2022.06.04. 11:01
null
Mitch Evans győzelmével ért véget a jakartai hétvége (Fotó: DPPI)
Mitch Evans aratott győzelmet a Formula–E indonéziai fordulójának versenyén. Mögötte a pole pozícióból induló Jean-Éric Vergne szelte át a célvonalat, míg az első ötöst Edoardo Mortara, António Félix da Costa és Stoffel Vandoorne egészítette ki.

 

Jean-Éric Vergne szerezte meg a pole pozíciót, így ő várhatta az élről a piros lámpák kialvását. Mellőle a csapattárs, António Félix da Costa indulhatott, míg a második sorból Mitch Evans és Edoardo Mortara rugaszkodhatott el.

Vergne jól kapta el a rajtot, és sikerült megtartania a vezetést, míg mögötte Da Costa és Evans csatázott egymással, de végül nem történt pozíciócsere közöttük. Noha a mezőny simán jött el, nem sokkal később a pályára kellett hajtania a biztonsági autónak, miután Oliver Rowland elhagyta az egyik kerekét.

A rövid korlátozás után Vergne maradt az élen, mögötte azonban változott a sorrend, hiszen az elfékező és később a fékegyensúlyra panaszkodó Da Costát Evans szinte azonnal megelőzte, és feljött a második helyre. A kettős ezután felvette a támadó üzemmódot, aminek eredményeként Mortara lépett fel a vezető Vergne mögé. A svájcinak jó védekezéssel sikerült is megtartania a pozícióját, így Evansék beragadtak mögé.

Az újabb támadó módok után Evans vette át a vezetést Vergne előtt, igaz, a francia sokáig nem maradt a második helyen, hiszen rövidesen visszaállt az élre. Harmadikként Mortara érkezett, majd Da Costa és Jake Dennis tette teljessé a top 5-öt.

Az első négyesből aztán Evansnek sikerült úgy felvennie a második támadó üzemmódot, hogy megtartotta a második helyét, ráadásul egy másodpercre meg is közelítette a vezető Vergne-t, aki hozzá hasonlóan fanboostot is kapott. Az új-zélandi ezt követően nem eresztette a vetélytársat, szorosan tapadt rá, majd merész manőverrel állt az élre kevesebb mint tíz perccel a vége előtt.

Noha Vergne nem szakadt le Evansről, és a ráadásban többször is ki tudott bújni a gumikkal bajlódó rivális mögül, előzés már nem történt: az új-zélandi az idei harmadik sikerét aratta, másodikként Vergne szelte át a célvonalat, majd Mortara, Da Costa és az összetettben a vezető pozícióját megtartó Vandoorne alkotta az első ötös sorát.

Mögöttük Dennis, Lucas di Grassi, Pascal Wehrlein, Sam Bird és Sébastien Buemi érkezett a pontszerző helyeken.

Folytatás július 2-án Marrákesben.

FORMULA–E
INDONÉZIA, VERSENY
1. Mitch Evans (új-zélandi, Jaguar)
2. Jean-Éric Vergne (francia, DS Techeetah)
3. Edoardo Mortara (svájci, Venturi)
4. António Félix da Costa (portugál, DS Techeetah)
5. Stoffel Vandoorne (belga, Mercedes)

A világbajnokság élmezőnye 9 futam után: 1. Stoffel Vandoorne (belga, Mercedes) 121 pont, 2. Jean-Éric Vergne (francia, DS Techeetah) 116, 3. Edoardo Mortara (svájci, Venturi) 114, 4. Mitch Evans (új-zélandi, Jaguar) 109, 5. Robin Frijns (holland, Envision Racing) 81, 6. Nyck de Vries (holland, Mercedes) 65

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik