Formula–E: Vergne szerezte meg a pole-t a római második időmérőn

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.04.10. 12:14
null
Jean-Éric Vergne hódította el a rajtelsőségét a római második versenyre (Fotó: DPPI)
Jean-Éric Vergne vághat neki a pole pozícióból a Formula–E olaszországi versenyhétvégéjének második futamán. A DS Techeetah francia versenyzője mellől Jake Dennis (Andretti), a második rajsorból André Lotterer (Porsche) és a szombati futam győztese, Mitch Evans (Jaguar) indulhat az idény ötödik viadalán.

 

A szombati verseny után a harmadik szabadedzéssel folytatódott a római versenyhétvége programja vasárnap. Az időmérő előtti gyakorláson Jean-Éric Vergne diktálta a tempót, aki mögött a világbajnoki tabella élén álló Edoardo Mortara, illetve Sam Bird zárta a harmadik tréninget.

Az időmérő A-csoportjából aztán az utóbbi két versenyző közül csak Bird jutott tovább a negyeddöntőbe – a brit pilóta mellett Robin Frijns, André Lotterer és Jake Dennis folytathatta a kvalifikációt. A B-csoportban részt vevők közül a római első verseny győztese, Mitch Evans, illetve Pascal Wehrlein, Stoffel Vandoorne és Jean-Éric Vergne biztosította be a helyét a folytatásban.

A negyeddöntők első körében Vergne Frijnsszel csapott össze, ami az előbbi továbbjutását hozta. Másodikként Lotterer és Vandoorne következett, akik közül a Porsche versenyzője bizonyult a gyorsabbnak. Dennis és Wehrlein összecsapása a brit pilóta elődöntős részvételével ért véget. Már csak Bird és Evans volt hátra – végül az utóbbi egészítette ki az elődöntősök sorát.

A döntőbe kerülésért először Lotterer és Vergne, majd Dennis és Wehrlein mérközött meg. Az időmérő utolsó felvonásában Dennis és Vergne csapott össze a pole pozícióért, amit idén először a DS Techeetah francia versenyzője hódított el. Vergne mellől Dennis, a második rajtsorból Lotterer és Evans vághat neki a szezon ötödik futamának.

Folytatás 15 órakor a második versennyel!

FORMULA–E
RÓMA, MÁSODIK IDŐMÉRŐ

1. Jean-Éric Vergne (francia, DS Techeetah)
2. Jake Dennis (brit, Avalanche Andretti)
3. André Lotterer (német, Porsche)
4. Mitch Evans (új-zélandi, Jaguar)
5. Sam Bird (brit, Jaguar)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik