Formula E: a DS Techeetah-é az első rajtsor az utolsó előtti versenyen

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.08.14. 11:02
null
Jean-Éric Vergne indulhat az élről az utolsó előtti futamon Berlinben (Fotó: DPPI)
Jean-Éric Vergne indulhat a pole pozícióból a Formula E berlini idényzárójának első versenyén. A DS Techeetah pilótája mögött a csapattársa, António Félix Da Costa zárta az időmérőt, a harmadik helyről Lucas di Grassi (Audi) várhatja a rajtot.

 

Péntek délután vette kezdetét a berlini idényzáró versenyhétvége programja az első szabadedzéssel. A nyitó gyakorláson a világbajnoki összetett negyedik helyén álló Jake Dennis volt a leggyorsabb. A másodikként Edoardo Mortara zárt, a harmadik Maximilian Günther lett.

A szombati nap egy újabb szabadedzéssel indult, amelyen szintén Dennis végzett az első helyen. A BMW Andretti versenyzője mögött ezúttal Lucas di Grassi és a vb-éllovas Nyck de Vries végzett. Csakhogy az időmérő szabályai szerint a pontverseny elején álló versenyzők a kvalifikáció első csoportjába kerülnek, és a még kevésbé ideális pályaviszonyok miatt általában nem a legjobb rajtpozíciókért szállhatnak harcba.

Ez az első csoport versenyzői közül csupán António Félix da Costára nem volt érvényes, ugyanis a címvédő pilóta a második helyen zárt, így bejutott a Super pole-ról döntő szakaszba. Ez rajta kívül Jean-Éric Vergne-nek, Lucas di Grassinak, Sébastien Bueminek, Edoardo Mortarának és Norman Natónak sikerült.

Elsőként Di Grassi teljesítette a gyors körét a legfontosabb szakaszban, s 1:06.427-et autózott. Utána Buemi jött, akinek az ideje viszont hét tizedmásodperccel elmaradt Di Grassiétól. A harmadikként pályára hajtó Da Costa mindkét versenyző idejét felülmúlta, Mortarának azonban csak Bueminél sikerült jobb kört összeraknia.

Ezután Nato következett, aki közel két tizedmásodperccel volt lassabb Da Costánál. A címvédőt végül az utolsóként próbálkozó csapattársa akadályozta meg a pole pozíció elhódításában – Vergne bő fél tizedmásodperccel autózott jobb kört Da Costáénál, így a francia versenyzőé lett a rajtelesőség az idény utolsó előtti futamán.

Folytatás 13.30-kor az első versennyel!

FORMULA–E
BERLIN, ELSŐ IDŐMÉRŐ

1. Jean-Éric Vergne (francia, DS Techhetah) 1:06.227
2. António Félix da Costa (portugál, DS Techeetah) +0.073
3. Lucas di Grassi (brazil, Audi) +0.200
4. Edoardo Mortara (svájci, Venturi) +0.215
5. Norman Nato (francia, Venturi) +0.262

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik