Formula–E: tüntetők a pályán; Cassidy nyert a második berlini versenyen

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.04.23. 16:18
null
Cassidy idei első győzelmét aratta (Fotó: DPPI)
Nick Cassidy aratott győzelmet a Formula–E második németországi fordulójának versenyén. Mellette Jake Dennis és Jean-Éric Vergne állhatott fel a dobogóra Berlinben, míg az első ötös sorát Mitch Evans és António Félix da Costa tette teljessé.

 

Robin Frijns szerezte meg a pole pozíciót az eső áztatta második időmérőn Berlinben, míg az ABT Cupra első sorát Nico Müller tette teljessé. A második sorból Sébastien Buemi és Jean-Éric Vergne, míg a harmadikból a szombati győztes Mitch Evans, valamint az egyéni összetettet vezető Pascal Wehrlein várhatta a piros lámpák kialvását.

A startot rövid időre el kellett halasztani, miután két tüntető bejutott a pályára, és felment a rajtrácsra. A kisebb fennakadás után Frijns jól rugaszkodott el, és sikerült megtartania az első helyet. A holland mögé változatlan sorrendben érkezett az első hatos, csak a mezőny hátsó felében történt néhány helycsere.

 

Az ABT Cupra versenyzői már a 3. körben aktiválták a támadó üzemmódot, s rövidesen a többiek is így tettek, néhányan ráadásul azonnal újra is aktiválták, aminek következményeként folyamatosan változott a sorrend. Az első tizenkét kör során összesen nyolc különböző versenyző, köztük Müller is az élre állt – a német ráadásul pályafutása során először. Tizenöt kör elteltével Buemi foglalta el az első helyet, mögötte Wehrlein, António Félix da Costa, Nick Cassidy, Vergne, illetve Evans érkezett a top 5-ben, míg Frijns egészen a 14. pozícióig csúszott vissza.

 

Fél távnál már a vb-éllovas Wehrlein állt az élen, mögötte Vergne és Cassidy sorakozott az első hármasban, míg Edoardo Mortara és Sam Bird is megjárta a bokszot, míg Buemi Jake Dennisszel ért össze, aminek következtében leszakadt az első szárnya. A svájci a huszadik pozícióba csúszott hátra.

 

Miután Wehrlein is elhasználta a fennmaradó támadó üzemmódját, Cassidy tört az élre, és az új-zélandi onnantól már nem is engedte ki a kezei közül az első helyet, és idei első győzelmét aratta. Az új-zélandi a sikernek köszönhetően négy pontra megközelítette Wehrleint az egyéni összetettben. Másodikként Dennist intette le a kockás zászló, majd Vergne, Evans és Da Costa egészítette ki a top 5-öt.

Hatodikként Maximilian Günther zárt, míg az első tízes sorát Wehrlein, Vandoorne, Müller és Dan Ticktum tette teljessé. A pole-ból induló Frijns a tizenhetedik helyen szelte át a célvonalat.

 

Folytatás május 6-án Monacóban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik