Veszprém-rali: hiába üldözték, Ollé Sándor szárnyalt

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2014.07.13. 19:29
null
Ollé Sándor első abszolút bajnoki futamgyőzelmét aratta
A Veszprém-rali utolsó gyorsasági szakaszát elmosta az eső és elfújta a szél, de Ollé Sándornak és Tóth Zsoltnak ez sem szegte kedvét – a Ford Fiestával autózó páros pályafutása első bajnoki győzelmét aratta.



Első abszolút bajnoki futamgyőzelmük felé közeledtek. Igaz, a közeledés „végét” másképp képzelték, hiszen az utolsó gyorsasági szakasz előtt leszakadt az ég, semmit sem lehetett látni, úgyhogy halasztották a rajtot. Előbb húsz perccel, aztán megint annyival. Ollé Sándor és Tóth Zsolt pedig tűkön ült. Na jó, azt talán nem, de mivel egész nap szárnyaltak, és a hatodik szakasz után (harminc másodperces büntetése ellenére!) átvették a vezetést az összetettben, jobban örültek volna, ha simább a vége. Végül azonban törölték a szakaszt, így nem kellett izgulni. Övék lett a győzelem.

„Két napot teszteltünk a verseny előtt, állítgattuk az autót, centiről centire haladtunk előre. És meglett az eredménye, végre a győzelemért harcolhattunk, végre jó tempót diktáltunk. Persze, izgalmasabb lett volna, ha Botka és Herczig nem esik ki, de én így is nagyon boldog vagyok!” – mondta széles mosollyal Ollé, aki mostani győzelmével (és mivel az utolsó szakaszt is megnyerte az ezért kapott plusz öt ponttal) felzárkózott az összetett második helyre.

Ahogyan a győztes is utalt rá, a nap aprította a mezőnyt, mint a répát: a vezéráldozat nyilvánvalóan az éllovas Botka Dávid volt, akinek afférja támadt egy fával (kitört a jobb első kereke), a győzelemre szintén esélyes Herczig Norbert autójában eltört a bal hátsó lengéscsillapító, a korábbi abszolút bajnok Spitzmüller Csaba (addig is gyengélkedő) autója pedig nem indult be a szervizparkban.

A dobogó második fokára a végig tökéletesen kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó Krózser Menyhért állhatott fel, a harmadikra pedig a szombati technikai gondok után szép felzárkózást bemutató Turán Frigyes.

A bajnoki éllovas Kazár Miklós küzdött a beállításokkal (ő indult egyedül új autóval, ezúttal egy R5-ös Forddal), ismerkedett az autóval, voltak kisebb gondjai is, így meg kellett elégednie a negyedik pozícióval, az összetettben azonban továbbra is ő vezet.

VESZPRÉM-RALI, AZ OB 3. FUTAMA
Abszolút végeredmény:
1. Ollé Sándor, Tóth Zsolt (AS Rallyesport, Ford Fiesta S2000) 1:10:44.9, 2. Krózser, Papp (MHH Rallye Team, Mitsubishi Lancer Evo9) 14.1 másodperc hátrány, 3. Turán, Zsiros (Turán Motorsport, Peugeot 208 R5) 29.7 mp h.
Az ob állása (nem hivatalos): 1. Kazár Miklós, Szőke Tamás (Maximmun Racing, Ford Fiesta R5) 53 pont, 2. Ollé, Tóth Zs. 37, 3. Herczig, Bacigal (Skoda Rally Team Hungária, Skoda Fabia S2000) 33

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik