A világ legszebb helyei: 48 lenyűgöző túraútvonal várja a kalandozó magyarokat

Csupasport CsupasportCsupasport Csupasport
Vágólapra másolva!
2023.03.07. 19:30
A magyar kirándulók körében is népszerű Cinque Terre a könnyű sétától az ijesztő emelkedőkig sokféle kihívást kínál.

Firenze és Pisa a magyarok körében is rendkívül kedvelt turistacélpont, de csak néhány kilométerrel kell messzebb mennünk, hogy újabb gyöngyszemmel találkozhassunk. A Cinque Terre, vagyis Öt föld káprázatos túralehetőséget kínál az egyszerű sétálgatást kedvelő családoknak éppúgy, mint a nehezebb terepre vágyó kalandoroknak.

Az öt falut mintegy száz kilométernyi túraút köti össze, és mivel sok helyen nincs árnyék, a tavasz eleje és az ősz közepe a legjobb időpont a túrázásra. Az ösvények olykor beszűkülnek, néhol ijesztően meredekek, de a látvány egyszerűen fantasztikus.

Összesen 48 túraútvonal közül lehet választani, és ezek nagy része ingyenes. A Cinque Terre Nemzeti Parkba nem kell belépőt fizetni, de főszezonban egy speciális kártyát kell vásárolni, ha a két leghíresebb ösvényen mennénk végig, Monterossótól Vernazzáig, illetve Vernazzától Cornigliáig. Március 17-ig azonban még ezeken az útvonalakon sincs szükség a kártyára, bár az utak egy részét lezárták karbantartás miatt, érdemes a hivatalos honlapról tájékozódni.


Elképesztő kihívások


A csodálatos tájakat, félelmetes kihívásokat bemutató sorozatunkban nemrég írtunk az égbe vezető lépcsőkről, nem maradhatott ki az ijesztő, de sok merész túrázónál bakancslistás negyvenméteres létra, és a tragédiák sorozatáról hírhedt heggyel is megismerkedhettünk.

A Donnerkogel, vagyis az égig érő bakancslistás létra Ausztriában

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik