A milliárdosok klubjának tagja Kipchoge

Vágólapra másolva!
2022.11.03. 16:54
A tíz legjobban kereső kenyai atléta közül kilencen futók, a maratoni világcsúcstartót viszont egy jóval idősebb pályatársa követi a listán.

Nem nagy meglepetés, hogy Eliud Kipchoge a legjobban kereső afrikai sportolók közé tartozik, hiszen a kétszeres olimpiai bajnok, világbajnok maratonista az elmúlt években számos pénzdíjas versenyen is kiváló eredményt ért el. Nem mellesleg ő az egyetlen ember a földkerekségen, aki – nem hivatalosan – két órán belül futotta a maratoni távot, saját hivatalos világrekordját pedig néhány héttel ezelőtt Berlinben döntötte meg fél perccel (2:01:09).

A kenyai Vivian Cheruiyot (balra) győzött Rióban 5000 méteren, vagyonát 1.5 millió dollárra becsülik – fotó: afp

A hölgyek is képviseltetik magukat, az 5000 méter riói bajnoka, Vivian Cheruiyot az ötödik, a kétszeres olimpiai ezüstérmes maratonista, Catherine Ndereba a hatodik, a pekingi 800-as győztes, nem mellesleg Golden League Jackpot-nyertes Pamela Jelimo pedig a nyolcadik, és még Jelimo is egymillió dolláros vagyont futott össze.

Érkezett ugyanakkor egy szomorú hír is Kenyából: 84 éves korában elhunyt Wilson Kiprugut, ő volt az első olimpiai érmes kenyai atléta, 1964-ben lett harmadik a 800 méteres síkfutásban, négy évvel később pedig ugyanezen a távon másodikként ért célba.

Nyitó kép: Eliud Kipchoge Bécsben, a nem hivatalos világcsúcsfutása közben

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik