Lélegzetelállító séta a magasban, 2.2 kilométeren át egyensúlyozott – videóval

R. E. B.R. E. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.27. 15:25
A 28 éves francia Nathan Paulin új világrekordot állított fel, miután 2200 métert sétált egy daru és egy híres apátság között kifeszített drótkötélen.

Nem győzünk pislogni, amikor nézzük a videót a 28 éves francia Nathan Paulin attrakciójáról. A férfi egy daru és a Couesnon folyó torkolatában fekvő Mont Saint-Michel szigeten álló apátság között kifeszített kötélen 2200 métert sétált a magasban – számolt be róla többek között a france24.com.

Nathan Paulin elképesztő világrekordot állított fel – Fotók: AFP

Paulin késő délután indult „útra” nagyjából száz méter magasan biztosítókötéllel, és körülbelül két órába telt, míg átsétált a két centiméter széles slackline-on. Az utolsó métereken biztonsági okokból leereszkedett a kötélen, ám mint stábja kiemelte, a rekord így is megdőlt.

Paulin saját legjobbját adta át a múltnak, hiszen még 2017-ben 1662 métert tett meg a dél-franciaországi Cirque de Navacelles-ben egy kanyon felett. A mostani kihívása sem volt kevésbé látványos, mert az 1300 éves bencés apátság nemcsak a régió egyik leglátogatottabb turisztikai célpontja, hanem az UNESCO-világörökség is a része.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik