Futás és bringa – igazi holdbéli tájon

L. Á.L. Á.
Vágólapra másolva!
2018.10.29. 17:10
November 3-án tiéd a bánya! Irány Márianosztra, ahol megrendezik a különleges Minekraft Challenge-versenyt, amely a Colas-bánya területén zajlik.

Holdbéli táj, kopárság, kőrengeteg – ezt nyújtja a MineKraft Challenge, amelynek házigazdája idén Márianosztra lesz. A festői környezetben fekvő település mellett a Colas-bánya és az azt körülvevő terület adja a versenyhelyszínt, amelynek monumentális, néhol már holdbéli kinézete egyedi és különleges élményt ad a három külön versenyszámot, a futást, mountain bike és cyclo-cross távokat teljesítőknek.

November 3-án 9.30-kor rajtolnak a futók, akik 11 kilométeren versenyeznek. Az MK-RUN egy akadályokkal nehezített terepfutóverseny, amely a Colas-bánya területén palánkok, rámpák, mocsaras árkok, óriási munkagépek, kötélhálók sokaságával várja a kalandfutás rajongóit, akiknek nem csupán a nehezítő körülmények leküzdése, hanem a bajtársiasság, az akaraterő és kitartás megtapasztalása is felejthetetlen élményt nyújt a megméretés során.

Délután a kerékpárosok veszik át a terepet, mountain bike-ban és cyclo-crossban versengenek majd a helyezésekért. Az előzetes nevezés október 28-án, vasárnap lezárult, de a helyszínen is lehet jelentkezni a különleges versenyre, amelynek területét bányaszakértőkkel járják be az indulók, a pályabejárás alatt ki tudják tapasztalni a terep finomságait, ami biztonságtechnikai szempontból sem mellékes, hiszen ezzel is kizárják a sérülések, balesetek kockázatát.

 
A helyszín egyedi, az indulók ugyanis olyan területekre jutnak be, ahová magánemberként nem lehet, a szervezők pedig a tavalyihoz képest kicsit nehezebb pályát raktak össze, olyan kihívásokkal kell szembenézni a versenyzőknek, amelyekhez egyaránt szükséges erő és állóképesség.

Bővebb információ: www.minekraft.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik