Gareth Bale: örökös magaslati edzés

Vágólapra másolva!
2018.08.09. 15:48
Számos ismert és népszerű sportoló edz szuperhősökre emlékeztető maszkban; Gareth Bale, Mario Mandzukic vagy az ökölvívó Anthony Joshua is előszeretettel használja az első látásra kissé bizarr szerkezetet.

A közösségi oldalakat és a sportoldalakat böngészve bizonyára sokan látták már, hogy manapság a sportolók gyakran edzenek egy furcsa maszkban, amelynek segítségével hosszú távon jelentősen nő az állóképességük, és javul a teljesítményük. Ezzel ugyanis gyakorlatilag a magaslati edzést szimulálják: mintha eleve olyan helyen edzenének, ahol sűrű a levegő, kevesebb az oxigén, és ezáltal a tüdejük, a szervezetük sokkal nagyobb terhelésnek van kitéve. Nő a tüdőkapacitás, a vörösvérsejt-termelődés, és normál körülmények között kevesebb erőfeszítéssel sokkal jobb eredményt lehet elérni.

Gareth Bale is örömmel edz a maszkban

„A sportolók imádják a maszkot. Az eredmények pedig magukért beszélnek, jelentősen nő azoknak a teljesítménye, akik használják. Gareth Bale remek példa erre. Három hónapot hagyott ki sérülés miatt, mégis fantasztikus formában fejezte be a szezont” – mondta Sammer Sommers, a maszk feltalálója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik