Edzés – szülés után

Vágólapra másolva!
2018.05.06. 19:08
Szülés után a forma visszanyerése sohasem egyszerű feladat. A kismamák a legjobb anyák szeretnének lenni, miközben újra legjobb formájukban villognának. Mi a teendő?

1. A változásban leginkább érintett testrész a has. Ez különösen problémás terület, hiába a felülések és lábemelések végtelen sora, hasunk nem elegendően szeparált. A legjobb „edző” itt az idő, ahogy telnek a hetek, hónapok, úgy regenerálódik ez a testrész is egyre inkább. Fontos, hogy a kismamák nem egyformák, az erőnlét és egészségi állapot mellett a szülés jellege is befolyásolhatják, ki és milyen ütemben kezdhet újra komolyabb testedzésbe.


2. Eleinte felejtsd el a célzott hasedzést! A kismamák jobban járnak, ha inkább az összetett, egyszerre több izomcsoportot megmozgató erősítő gyakorlatok, például guggolások, evezések, kinyomások, és hajlítások közben igyekeznek minél inkább bevonni a törzsüket is gyakorlatok sorába, így közvetlen megerőltetés nélkül edzhető a hasizom. Ez már csak azért is jó, mert csökken az esélye, hogy sérv alakul ki.


3. Mennyi az annyi? Sokat, vagy keveset szedett fel a kismama terhesség kilenc hónapja előtt? Nos, ha a terhesség során nem futott fel nagyon sok kiló, nem kell túlzásba vinni a kardiózást, mert a zsírral együtt az izom is „elég” a mozgás során. Ha a kondizó odafigyel a kalóriákra és a szénhidrátra, elegendő napi harminc-negyven percnyi könnyed edzés, heti négy-öt alkalommal. Persze, ha a baba engedi!


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik