A számok tengerében

R. E. B.R. E. B.
Vágólapra másolva!
2018.05.31. 14:45
Közeleg a Balaton-átúszás rajtja! Hat és nyolcvankettő: a legfiatalabb és legidősebb úszó életkora a tavalyi eseményen. Vajon az idén milyen korrekordok születnek a vélhetően több mint tízezer sportoló között?

Ha az időjárás is engedi, június 30-án megrendezik a 36. Lidl Balaton-átúszást. Már több mint háromezren adták le előzetesen a nevezésüket, így várhatóan ismét nagy érdeklődés övezi majd az eseményt.

A tavalyi Balaton-átúszás adatait felhasználva játsszunk el kicsit a számokkal. A legérdekesebb talán, hogy

2017-ben a legfiatalabb úszó egy hatéves kislány, Amy Jojarth volt, míg a legidősebb a 82 éves Bucsányi Elemér.

A résztvevők átlagosan 2:49.32 alatt teljesítették a Révfülöp és Balatonboglár közötti távot, persze az elinduló élsportolók ennél jóval gyorsabban célba értek. Kutasi Máté lett az abszolút győztes 1:04.26-os idővel, míg az ugyancsak élsportoló Juhász Janka 1:06.10-zel nyert a nők között.

A 8277 indulónak majdnem a fele, 47.7 százaléka életében először teljesítette az 5.2 kilométeres Balaton-átúszást. Az esemény elsősorban a férfiakat mozgatta meg, az indulók több mint 65 százaléka az erősebb nemhez tartozott. A szép kihívást csupán a nevezők másfél százaléka nem tudta teljesíteni, azaz a nagy többség jól mérte fel erejét, és célba ért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik