MU: Rooney nélkül is a győzelem a cél

Vágólapra másolva!
2010.10.20. 12:38
null
Rooney az esti meccset is páholyból nézheti (Fotó: Action Images – archív)
A Bajnokok Ligája C-csoportjában a Manchester United hazai pályán fogadja a Bursasport, de a találkozó előtt a legtöbb szó a „vörös ördögök” távozni akaró csatáráról, Wayne Rooneyról esik. A támadó biztosan nem lesz ott a pályán, de Sir Alex Ferguson nélküle is győzelmet vár.

 

Manchester United–Bursaspor

A Manchester United keddi, mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján érthetően egyetlen kérdés foglalkoztatta az újságírókat: mi lesz Wayne Rooney sorsa? Így Sir Alex Ferguson, a „vörös ördögök” menedzsere is arra szánta az idő nagy részét, hogy az angol válogatott támadó körül kialakult helyzetet ecsetelje, és elmondta: a játékos valóban távozni akar, de egyelőre nyitva áll előtte az ajtó, ha meggondolja magát.

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

De mivel mégiscsak a Bursaspor elleni BL-mérkőzés volt a sajtótájékoztató apropója, Ferguson a török bajnok elleni csatáról is ejtett néhány szót. „A Bursaspor elveszítette első két mérkőzését, először szerepel a Bajnokok Ligájában, és nem egyszerű felvenni a ritmust. Ezt és hazai mérlegünket figyelembe véve győzelmet várok. Néhány fiatal játékos is lehetőséget kap, de ez nem azt jelenti azt, hogy félvállról vennék a találkozót. Ha ugyanolyan védekező felfogásban játszik az ellenfél, mint tette azt a Rangers, megnehezítheti a dolgunkat” – vélekedett a skót menedzser, aki elmondta, a szezonban nagyon sok pontot tékozoltak el, és az a céljuk, hogy visszatérjenek a győzelem útjára.

Ertugrul Saglam, a Bursaspor vezetőedzője is jól tudja, hogy a találkozó esélyese az angol bajnoki ezüstérmes. „Mindig nehéz az MU ellen játszani, különösen az Old Traffordon. De az is igaz, hogy az egész világon ez az egyik legkülönlegesebb hely, ahol labdarúgó pályára léphet. A bajnoki cím után nem tudtuk megfelelően megerősíteni a keretet, de úgy vélem, így is jó csapatként dolgozunk együtt. A labdarúgásban minden megtörténhet, hiszünk magunkban, és úgy érzem, a Rangers elleni meccsen már lehetett látni, hogy fejlődünk” – nyilatkozta a szakember.

Az MU legutóbb tavaly novemberben fogadott török ellenfelet, akkor 1–0-ra kikapott a Besiktastól – az a kudarc a United 24 BL-mérkőzés és több mint négy év óta tartó hazai veretlenségi sorozatának vetett véget. A két csapat még nem találkozott egymással, ráadásul a Bursaspor nem szerzett sok tapasztalatot angol csapatokról: eddig egyszer, 1995-ben játszott szigetországi együttessel (akkor 4–0-re legyőzte a Wimbledont az UEFA-Intertotó-kupában).

Rooney sérülést szenvedett a keddi edzésen, így biztosan nem lép pályára, rajta kívül Jonny Evans, Michael Owen, Ryan Giggs és Antonio Valencia sem bevethető.

Rangers–Valencia

„Három pontért jöttünk Skóciába, egyetlen célunk a győzelem – tudatosította mindenkiben csapata szándékát Unai Emery, a Valencia vezetőedzője. – Ha a csoport állására pillantunk, úgy tűnik, hogy a győztes mindent visz, azaz megszerzi a második továbbjutó helyet az MU mellett. De én úgy vélem, túl korai lenne kijelenteni, hogy ez lenne a döntő találkozó. A Rangers nagyszerűen szerepel a bajnokságban, de az európai porondon más stílusban futballozik.”

A két csapat összesen négyszer találkozott egymással, a Valencia háromszor győzött, egy találkozó pedig döntetlennel ért véget – a négyből két találkozót a BL 1999–2000-es kiírásában rendeztek, kettőt pedig még 1979-ben, a KEK második körében.

„Már a sorsoláskor tudtuk, hogy a Valencia és a Manchester az a két csapat, amely a papírforma alapján továbbjut a csoportból. Következő meccseinket éppen ellenük játsszuk, és jól tudjuk, mekkora feladat vár ránk. Ha őszinték vagyunk, elismerjük, hogy sem a Bursaspornak, sem nekünk nincs olyan erős keretünk, mint a két favoritnak, de az eddigi teljesítményünkből erőt meríthetünk” – vélekedett Walter Smith, a Rangers menedzsere.

 

 BAJNOKOK LIGÁJA
C-CSOPORT, 3. FORDULÓ
MANCHESTER UNITED (angol)–BURSASPOR (török)
Manchester, Old Trafford. V: Rocchi (olasz)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
Manchester United: Van der Sar – Rafael, Vidics, Ferdinand, Evra – Carrick, Scholes, Fletcher, Nani – Berbatov, Hernández. Menedzser: Sir Alex Ferguson
Bursaspor: Ivankov – Wederson, Sztepanov, Erdogan, Tandogan – Ipek, Ergic, Insua, Cimsir, Sen – Yildirim. Vezetőedző: Ertugrul Saglam
 
RANGERS (skót)–VALENCIA (spanyol)
Glasgow, Ibrox. V: Rizzoli (olasz)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
Rangers: McGregor – Weir, Papac, Bugerra, Whittaker – Naismith, Edu, Weiss, Davis – Miller, Lafferty. Menedzser: Walter Smith
Valencia: César Sánchez – R. Costa, Mathieu, D. Navarro, Bruno – Mata, Pablo, Banega, Tino – Dominguez, Adúriz. Vezetőedző: Unai Emery
A mérkőzéseket livescore-formátumban követhetik nyomon honlapunkon!
 A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester United 2 1 1 0 1–0 +1  4
1. Rangers 2 1 1 0 1–0 +1  4
3. Valencia 2 1 0 1 4–1 +3  3
4. Bursaspor 2 0 0 2 0–5 –5  0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik