Hiába a Haaland-dupla, kikapott a Salzburg

RUSZNÁK GYÖRGY, BACSKAI JÁNOSRUSZNÁK GYÖRGY, BACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2019.10.23. 20:50
Szoboszlai Dominik csapata, a Salzburg hazai pályán kikapott a Napolitól a labdarúgó Bajnokok Ligája E-csoportjában, miközben a Liverpool négy gólt rúgott a Genk otthonában.
BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖRBAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR
, 3. FORDULÓ
E-CSOPORT

KRC Genk (belga)–Liverpool FC (angol) 1–4 (Odey 88., ill. Oxlade-Chamberlain 2., 57., Mané 77., Szalah 87.)
FC Salzburg (osztrák)–Napoli (olasz) 2–3 (Haaland 40., 72. – az elsőt 11-esből, ill. Mertens 17., 64., Insigne 73.)

SALZBURG–NAPOLI ONLIVE KÖZVETÍTÉS ITT!



Remek hangulatban kezdődött az odahaza mindig veszélyes Salzburg és az idegenben ritkán veszélyes Napoli mérkőzése, amelyen a hazaiak egy les miatt végül meg nem adott góllal nyitottak a sérülések miatt erősen tartalékos olasz védelemmel szemben. Az első szabályos gólt a vendégek szerezték, Dries Mertens a bombájával ráadásul beérte a Napoli örök-góllövőlistáján a második helyen álló Diego Maradonát (115 találat); az éllovas Marek Hamsík (121).

Szoboszlai Dominik sajnos a kispadon kezdte a mérkőzést, társai a gyepen meg a kapott gól után kezdtek el futballozni, a bombaformában lévő Erling Haaland két ziccerét azonban elképesztő bravúrral védte Alex Meret, de a norvég csodagyerek csak betalált neki, még a félidő előtt – a Kévin Malcuit által fölöslegesen összehozott büntetőből.

Haaland az idénybeli 13. meccsén a 19. találatát szerezte, öt gólpassz mellett...

Rosszat tett a pihenő a Salzburgnak, utána ugyanis a Nápoly kezdett veszélyesebben, a Szoboszlai „helyén” játszó dél-koreai Hvang Hi Csan szép lassan beleszürkült a mezőnybe, a karmesterként futballozó japán Minamino Takumival egyetemben – egyáltalán nem volt meglepő, hogy gólt szerzett a Napoli, Dries Mertens ráadásul újabb találatával elhagyta az isteni Diegót a fent említett listán.

A remek megmozdulásokkal villogó jobbszélsőt, Patson Dakát nem Szoboszlai, hanem a középső középpályás Majeed Ashimeru váltotta, átállt kétcsatáros játékra a Salzburg, és „természetesen” Erling Haaland talált be újra – aki ezzel BL-rekorder lett, mert a sorozatban még senki sem szerzett hat gólt is az első három mérkőzésén!

Ám nem adta fel a Napoli, a csereként beállt Lorenzo Insigne azonnal visszavette a vezetést az olaszoknak. Szoboszlai végül nem lépett pályára, csapata pedig már helyzetbe sem került a hajrában: hiába az újabb jó támadójáték, ha a védelem ismét nem állt a helyzet magaslatán.

Ezzel a győzelemmel nagy lépést tett a továbbjutás felé a Napoli.

SALZBURG–NAPOLI ONLIVE KÖZVETÍTÉS ITT!

Dries Mertens (balra) nyerte a salzburgi
Dries Mertens (balra) nyerte a salzburgi "duplapárbajt" (Fotó: AFP)

GENK–LIVERPOOL ONLIVE KÖZVETÍTÉS ITT!

Nem sokáig tartott a Liverpoolnak, hogy vezetést szerezzen Genkben, hiszen Oxlade-Chamberlain már a 2. percben betalált egy lapos lövéssel. A „vörösök ” minden bizonnyal legszívesebben már le sem játszották volna a hátralévő 88 percet, de muszáj volt...

A belga gárda nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, de két nagy helyzetet is elpuskázott. Aztán amikor a 26. percben betalált Samatta révén, kiderült, hogy a gólt megelőző beadás lesről érkezett...

A második félidő langyos játékának hangulatát megint Oxlade-Chamberlain forrósította fel, mert az 57. percben az ő szépségdíjas góljával növelte kettőre az előnyét a Liverpool. Itt már érezhető volt, hogy a Genk képtelen lesz kétszer is betalálni. Nem is sikerült neki, viszont a szinte félgőzzel játszó vendégeknek igen, mert a 77. percben Mané is bevette a kaput.

Aztán a végére belehúztak a csapatok, Szalah góllal jelezte a 87. percben, hogy a sérülése a múlté, egy perccel később pedig Odey gólja lelkesítette fel a szomorúan üldögélő hazai közönséget. Legalább a szépítés meglett... 1–4

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Napoli 3 2 1
5–2 +3 7
2. Liverpool 3 2
1 8–6 +2 6
3. Salzburg 3 1
2 11–9 +2 3
4. Genk 3
1 2 3–10 –7 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik