BL: Büszkék lehetünk erre a teljesítményre – Szoboszlai

BABJÁK BENCE, TÖRÖK ATTILA (Salzburg)BABJÁK BENCE, TÖRÖK ATTILA (Salzburg)
Vágólapra másolva!
2019.12.10. 22:16
null
Szoboszlai Dominik szerint büszkék lehetnek a Liverpool ellen nyújtott teljesítményre (Fotó: Török Attila)
Szoboszlai Dominik szerint jól futballozott az FC Salzburg a Liverpool elleni hazai Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen. Mint ismert, a Pool 2–0-s győzelmével csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe, az osztrák csapat harmadik lett a kvartettben, így az Európa-ligában folytathatja.

 

– Emelt fővel veszítettek.
– Valóban jól futballoztunk, büszkék lehetünk erre a teljesítményre, mert megmutattuk, milyen futballra vagyunk képesek. Ám sajnos a bravúr nem jött össze – mondta a Nemzeti Sportnak Szoboszlai Dominik, a Salzburg nyolcszoros magyar válogatott középpályása.

VIRGIL VAN DIJK, A LIVERPOOL HÁTVÉDJE
„A csapategységünket is dicsérhetjük, de inkább a képességünkről árult el sokat ez a meccs. A salzburgi játékosok életük lehetősége előtt álltak, tudtuk, mire számíthatunk tőlük. Egyénileg képzett labdarúgók, akik nyomás alá helyezik az ellenfelet. Ezzel kellett megbirkóznunk – sikerrel tettük. Nem panaszkodhatunk az eddigi idényünkre, de még semmit sem nyertünk, ezt nem szabad elfelejteni. Ami a Salzburgot illeti, az Európa-ligában is szerezhet meglepetést.”

– Mi hiányzott?
– Leginkább a gól. Több nagy helyzetet kialakítottunk, de sajnos egyiket sem tudtuk kihasználni. A Liverpool ellen ezt nem lehet büntetlenül megtenni, a második félidőben két perc alatt két gólt kaptunk. Onnan már nem volt visszaút, így nincs más hátra, a folytatásban az Európa-liga kieséses szakaszára fókuszálunk.

– A gyorsan kapott két gól a rutintalanság számlájára írható?
– Talán igen. Nem számoltam össze, a Liverpool keretében szereplő labdarúgóknak összesen hány Bajnokok Ligája-találkozó van a lábukban, de talán akad olyan futballista a keretükben, akinek egyedül több, mint nekünk együttvéve. A tapasztalat sokat számított, az angolok ismét megmutatták, miért ők a sorozat címvédői.

– A saját teljesítményéről mi a véleménye?
– Ezen a szinten, ilyen kvalitású ellenféllel szemben csak úgy mehetünk fel a pályára, hogy élvezzük a játékot. Érzésem szerint ezúttal még az Anfielden nyújtott teljesítményünket is fölülmúltuk, de a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát.

– Miközben nyilatkozott, előbb Jürgen Klopp pacsizott le önnel, majd Sadio Mané veregette meg a vállát. Ez sugall valamit?
– Semmilyen szenzációval nem szolgálhatok.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
6. FORDULÓ

E-CSOPORT
Napoli (olasz)–Genk (belga) 4–0
(Milik 3., 26., 38. – a harmadikat 11-esből, Mertens 75. – 11-esből)
Salzburg (osztrák)–Liverpool (angol) 0–2 (N. Keita 57., Szalah 58.)

AZ E-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Liverpool 6 4 1 1 13– 8 +5 13
2. Napoli 6 3 3 11– 4 +7 12
3. Salzburg 6 2 1 3 16–13 +3 7
4. Genk 6 1 5 5–20 –15 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik