BL: úton a rekord felé – Lautaro Martínez Nyers István nyomában

Vágólapra másolva!
2023.05.17. 11:59
null
Lautaro Martínez kirobbanó formában van (Fotó: Getty Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája keddi elődöntőjében a milánói derbit eldöntő Lautaro Martínez az Internazionale történetének harmadik legeredményesebb játékosa lett a Milan elleni összecsapásokat figyelembe véve.


A statisztikákkal foglalkozó Gracenote elemzése szerint az argentin világbajnok csatárnak ez volt a nyolcadik derbiken szerzett találata, az Inter történetében ennél csak a magyar Nyers István (11) és a milánói stadion névadója, Giuseppe Meazza (12) eredményesebb.

Az Inter ebben az évadban már negyedszer győzte le városi riválisát, erre korábban csak egyszer, az 1973–1974-es szezonban volt képes.

A fekete-kékek a mostani BL-szezon egyenes kieséses szakaszában ötödik meccsüket hozták le kapott gól nélkül, az olasz csapatok közül erre csak a Juventus volt képes a 2016–2017-es idényben, míg a rekordot az Arsenal tartja, amely a 2005–2006-os kiírásban hat találkozón védekezett hibátlanul.

A kedd esti volt a mostani BL-idény legkeményebb ütközete, a találkozó 37 szabálytalanságot hozott.

Az Inter kettős győzelemmel nyerte meg az elődöntős párharcot, és 2010-es diadala óta először játszik döntőt, a finálét június 10-én Isztambulban rendezik.

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Internazionale (olasz)–Milan (olasz) 1–0 (0–0)
Milánó, San Siro, 75 567 néző. Vezette: Turpin (franca)
INTER: An. Onana – Darmian, Acerbi, Bastoni – Dumfries, Barella (Gagliardini, 84.), Calhanoglu, Mhitarjan (Brozovic, 43.), Dimarco (Gosens, 66.) – Lautaro Martínez (Joaquín Correa, 84.), Dzeko (R. Lukaku, 66.). Vezetőedző: Simone Inzaghi
MILAN:
Maignan – Calabria, Thiaw (Kalulu, 64.), Tomori, Theo Hernandez – Tonali, Krunic – Messias (Saelemaekers, 79.), Brahim Díaz (Origi, 79.), Leao – Giroud. Vezetőedző: Stefano Pioli
Gólszerző:
Lautaro Martínez (74.)
Továbbjutott: az Internazionale, 3–0-val (kettős győzelemmel)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik