BL: Ancelotti szerint a bátorság lesz a kulcs, és emlékeztetett a tavalyi meccsükre

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.05.17. 10:37
null
Ancelottiék készen állnak a visszavágóra (Fotó: Getty Images)
Szerdán este eldől, hogy a Manchester City vagy a Real Madrid jut be a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjébe, és küzdhet meg az Internazionaléval a trófeáért. Az angliai visszavágó előtt a Real mestere, Carlo Ancelotti válaszolt az újságírók kérdéseire – olvasható a klub honlapján.

„A bátorság alapvető dolog az ilyen mérkőzéseken. A két csapat játékosai egyénileg ugyanazon a szinten vannak, ezért a bátorság jelentheti a különbséget – jelentette ki Carlo Ancelotti.A tervem most is ugyanaz, mint bármikor: megpróbálni kihozni a maximumot a játékosokból és a csapatból. A bátorság és a küzdeni akarás nagyon fontos elemek lesznek ezen a találkozón.”

Hozzátette, szeretné látni, hogy csapata jól olvassa majd a játékot. Elárulta, hogy a meccs előtti napon még nyugodt volt, de ez szerdán más másképp lesz.

„Haaland hajtani fog a gólra, De Bruyne a tizenhatoson kívülről fog tüzelni... Ezeket ki kell zárnod, és helyette arra gondolnod, hogy Vinícius megcsinál egy jó cselt vagy Benzema higgadt marad a tizenegyespontról. Csak a jó dolgokra kell most gondolnunk.”

„Az első mérkőzésen nagyon jól építkeztünk hátulról, nem igazán működött a letámadásuk. Ez szerdán is fontos lesz, a nagyobb labdabirtoklás kevesebb rizikóval is jár a védekezésünk szempontjából – mondta a Real Madrid trénere. – Nem hiszem, hogy más meccset látnánk, mint Madridban, de mindkét oldalon lesznek változtatások, mindkét csapat léphet még előre. Jelen pillanatban a Cityé Európa legjobb kerete, s biztos vagyok benne, hogy egy nagyon kiélezett, izgalmas mérkőzést játszunk.”

Ancelotti szerint az angol gárda az első tíz percben nagy energiákat fog mozgósítani a vezetés megszerzése érdekében, és felhívta a figyelmet a tavalyi manchesteri összecsapásukra, amelyen a 11. percben már kettővel ment Pep Guardiola legénysége.

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
21.00:
Manchester City (angol)–Real Madrid (spanyol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Real Madrid (spanyol)–Manchester City (angol) 1–1 (1–0)
Madrid,Santiago Bernabéu Stadion, 63 485 néző.Vezette: Artur Soares Dias (portugál)
REAL MADRID:
Courtois – Carvajal, Rüdiger, Alaba, Camavinga – Valverde, Kroos (Tchouaméni, 84.), Modric (Nacho, 87.) – Rodrygo (Asensio, 81.), Benzema, Vinícius Júnior. Vezetőedző:Carlo Ancelotti
MAN. CITY:
Ederson – Walker, Stones, Rúben Dias, Akanji – De Bruyne, Rodri, Gündogan – Bernardo Silva, Haaland, Grealish. Menedzser:Pep Guardiola
Gólszerző:
Vinícius Júnior (36.), ill. De Bruyne (67.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik