Női BL: a Lyon összetörte a Juve álmait és készülhet a PSG ellen

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.03.31. 23:31
null
2018 aranylabdása, Ada Hegerberg góljával szerezte meg a vezetést a Lyon a hazai visszavágón (Fotó: AFP)
A Paris Saint-Germain és a címvédő FC Barcelona után a Wolfsburg és az Olympique Lyon jutott be a legjobb négy közé a női labdarúgó Bajnokok Ligájában.

 

A 2016 és 2020 között sorozatban öt Bajnokok Ligáját nyerő Olympique Lyon egygólos hátrányból várhatta az olasz élvonalban listavezető, a mögöttünk hagyott hétvégén Csiszár Henrietta csapatát, az Intert 3–1-re legyőző Juventus elleni párharc hazai visszavágóját.

A torinói együttes az első harminc percben nagyon szervezetten játszott, de aztán a hétszeres győztes három perc leforgása alatt két gólt is szerzett a szélről középre lőtt labdákból – előbb a női BL történetének legeredményesebb játékosa, az elitsorozatban immár 57 találatnál járó Ada Hegerberg, majd az agilisan futballozó Melvine Malard fejelt a Juve kapujába.

A francia gárda tehát már az első félidőben megfordította a párharcot, aztán a 73. percben az amerikai válogatott Catarina Macario egy parádés labdaátvétel és lefordulás után lőtt góllal végleg el is döntötte a továbbjutás kérdését (VIDEÓ ITT!). A Juventus a hajrában a kaput eltaláló egyetlen kísérletéből már csak szépíteni tudott (3–1), így álom maradt számára, hogy hazai közönség előtt döntőt játszhasson idén Torinóban.

A Lyon az elődöntőben a Paris Saint-Germainnel találkozik majd, amelyet ebben az idényben egyszer már legyőzött 6–1-re, a Bajnokok Ligája előző, 2020–2021-es kiírásának negyeddöntőjében viszont – idegenben szerzett kevesebb gólja miatt – alulmaradt vele szemben.

Jill Roord (14) találatával hamar előnybe került a Wolfsburg (Fotó: AFP)
Jill Roord (14) találatával hamar előnybe került a Wolfsburg (Fotó: AFP)

A másik ágon a Wolfsburg a londoni döntetlen (1–1) után otthon, több mint 11 ezer néző előtt hamar megszerezte a vezetést az Arsenal ellen a holland válogatottal Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes Jill Roord jóvoltából, és az első félidőt végig irányítása alatt tartotta. A vendégek a második játékrészben már inkább ki tudtak bontakozni, de Leah Williamson öngóljával végleg megpecsételődött a sorsuk (2–0). Néhány perccel később a másik kapu előtt sem volt szerencséjük az „ágyúsoknak”, egy támadáson belül eltalálták a kapufát és a keresztlécet is.

A kétgólos előny birtokában a Wolfsburg vezetőedzője, Tommy Stroot az utolsó bő tíz percre becserélte a csapat lengyel sztárját, a súlyos sérülése miatti féléves kihagyásból most visszatérő Ewa Pajort.

A „farkasok” az elődöntőben a címvédő Barcával mérkőznek meg.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
Lyon (francia)–Juventus (olasz) 3–1
(Hegerberg 33., Malard 35., Macario 73., ill. Stasková 84.)
Lyon: Marozsán Dzsenifert nem cserélték be.
Továbbjutott: a Lyon, 4–3-as összesítéssel

Wolfsburg (német)–Arsenal (angol) 2–0 (Roord 9., Williamson 73. – öngól)
Továbbjutott: a Wolfsburg, 3–1-es összesítéssel

SZERDÁN JÁTSZOTTÁK
FC Barcelona (spanyol)–Real Madrid (spanyol) 5–2
(Mapi León 8., Bonmatí 52., Pina 55., Putellas 62., Hansen 70., ill. Olga Carmona 16. – 11-esből, Zornoza 48.)
Továbbjutott: az FC Barcelona, kettős győzelemmel, 8–3-as összesítéssel

Paris Saint-Germain (francia)–Bayern München (német) 2–2 (Baltimore 17., Bachmann 112., ill. Kumagai 19., Schüller 55.) – hosszabbítás után
Továbbjutott: a Paris Saint-Germain, 4–3-as összesítéssel

AZ ELŐDÖNTŐBEN
Barcelona (spanyol)–Wolfsburg (német)
Lyon (francia)–PSG (francia)
Az első mérkőzésekre április 23-án és 24-én, a visszavágókra egy héttel később kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik