Videó: amikor a Juventus kikapott a zöld-fehérektől – Győrben!

Vágólapra másolva!
2020.11.24. 09:33
Nem igen volt szerencséje a Rába ETO futballcsapatának a nemzetközi kupákban, de a hetvenes évek végén a győriek a Kupagyőztesek Európa-kupájában hazai pályán megverték a Juventust, és majdnem ki is ütötték a torinóiakat a sorozatból!

Egy nem akármilyen Juventusszal akadt össze 1979-ben, a KEK 1. fordulójában a Kovács Imre irányította Rába ETO, ugyanis az olaszoknál szerepelt akkoriban Dino Zoff, Claudio Gentile, Sergio Brio, Gaetano Scirea, Antonio Cabrini, Marco Tardelli, Franco Causio és Roberto Bettega is, akik közül többen világbajnokok lettek 1982 nyarán – ám az idegenbeli 2–0-s vereség után hazai pályán, 22 ezer néző előtt kétgólos vezetést szerzett a Rába a 23. percre!ám az idegenbeli 2–0-s vereség után hazai pályán, 22 ezer néző előtt kétgólos vezetést szerzett a Rába a 23. percre!

Sajnos a Csonka Gyula, Magyar Lajos, Hannich Péter, Onhausz Tibor, Póczik József, Szabó Ottó, Glázer Róbert, Pölöskei Gábor, Mile Sándor fémjelezte magyar csapat tündérmeséje véget ért, miután a második félidő elején kiállították törlesztésért Pozsgai Lajost (nem csak őt kellett volna kiállítani, lásd a videót…), s a 63-szoros válogatott szélső, Causio nem sokra rá megszerezte a párharc utolsó, egyben olasz továbbjutást jelentő gólját. A csapatkapitány Pozsgait később hosszas jogi hercehurca után megbüntették tízezer forintra.

Kedden a Ferencváros ellen 23. alkalommal találkozik magyar csapattal a Juventus a nemzetközi porondon, de a Rába ETO 1979-es látogatása óta nem járt Torinóban, a Juve vendégeként magyar együttes európai kupameccsen. A Juve elleni eddigi 22 európai kupamérkőzésen a magyar csapatok mérlege: négy győzelem, hat döntetlen, 12 vereség. A Rába ETO előtt éppen a Ferencváros tudta megverni a Juvét, 1965-ben, a VVK döntőjében 1–0-ra. A legtöbb alkalommal egyébként a Fradi játszott a Juve ellen, eddig nyolcszor, ebből kétszer nyert az FTC (1965 előtt 1938-ban, a KK-ban 2–0-ra), négyszer a Juventus, két meccsen döntetlen született.

Rába ETO–Juventus 2–1, 1979

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik