BL: Rebrov szerint elszállt játékosai önbizalma a City-gól után

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.24. 23:40
null
A Manchester City-szurkolók nem hiába utaztak el Kijevbe (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első felvonására a hazai kupában alaposan rápihenő Manchester City 3–1-re nyert a Dinamo Kijev otthonában. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

„Remekül teljesítettünk, nyomás alá helyeztük az ellenfelet – nyilatkozta a lefújást követően Vincent Kompany, a Manchester City csapatkapitánya. – A három egy igen jó eredmény, nagyon elégedettek vagyunk. Joe Hart elképesztően jó kapus, amikor be kellett avatkoznia, mindig lehetett rá számítani. Meglehetősen jók az esélyeink a továbbjutásra, ez nem fordult még elő korábban. Ma este mindenki láthatta rajtunk: sikeréhes a csapatunk. Az FA-kupa miatt ellentmondásos érzéseim vannak, szerintem minden kupa egyformán fontos, de nem tudni előre, melyik sorozatban hogyan fog menni a játék."

A City először nyert a BL-ben a kieséses szakaszban, matematikai esélye a továbbjutásra 98.1 százalék a korábbi eredmények alapján.

„Nagyon örülök a győzelemnek, de nem ért még véget a párharc, noha idegenben két góllal nyerni igen jó – óvatoskodott a vendégek menedzsere, Manuel Pellegrini. – Csapatom jól futballozott, sok helyzetet alakítottunk ki. Meglehet, 2–1 után akadtak meleg pillanatok a kapunk előtt, de megszereztük a harmadik találatot. Hogy máris továbbjutottunk-e? Fontos leszögezni, a futballban bármi lehetséges, ám a harmadik gólunk önbizalmat adhat nekünk a visszavágóra."

„Sajnos csak tizenhárom egészséges játékos maradt keretemből, a kispadon négy védő és két fiatal ült. Ezért nagyon fontos, hogy visszatérjenek alapembereink, csak így tudok majd változtatni a csapaton. Ezt nem egyszerű most megtenni, de remélem, pár támadóm hamarosan visszatér. Évről évre fejlődünk, és ez a lényeg, no, és most szerencsére nem akadtunk össze a Barcelonával. Remélem, eljutunk a legjobb nyolc közé, ott pedig már bármi megtörténhet" – tette még hozzá a szakember, aki korábban a Villarreal és a Málaga együttesét is ilyen magasságokba kormányozta már.

„Remek érzés volt visszatérni abba a stadionba, ahol a válogatottal kontinensbajnok lettem, és jó volt itt újra betalálni. Most már a vasárnapi Ligakupa-döntőre készülünk" – így David Silva.

„Természetesen nagyon csalódottak vagyunk, mert rengeteg hibát követtünk el a mérkőzésen. Egy olyan csapat ellen, mint a City, ez nem fér bele – morfondírozott szomorúan az ukránok vezetőedzője, Szerhij Rebrov. – A hosszú téli szünetünkre nem kenem a dolgokat, mert Európa egyik legjobb csapatával játszottunk, ezért nem ment nekünk. Játékosaim kissé idegesek voltak, még nem vívtak a BL-ben nyolcaddöntőt. Amikor betalált a City, elszállt az önbizalmunk. Amikor szépítettünk, reménykedtem az egyenlítésben, és bár volt még lehetőségünk, de ezzel már nem éltünk."

„Az első félidőben nem játszottunk rosszul, de a kapott gól mindent megváltoztatott. A második félidőben kis szerencsével egyenlíthettünk volna, de összességében megérdemelten nyert a City. Az első gólnál az én feladatom azt volt, hogy Nicolás Otamendi ne szerezzen gólt, de az egyszerűen fatális hiba, hogy egy ilyen játékos, mint Sergio Agüero ennyire egyedül maradjon a kapu előtt" – mérgelődött a lefújást követően a kijeviek osztrák védője, Aleksandar Dragovic.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik