BL: „A Milan párharcaiban az ellenfél szokott aggódni”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.09. 18:46
null
Phillip Cocu a PSV játékosaként a Milan ellen a BL 2005-ös elődöntőjében. Akkor az olasz klub jutott tovább (Fotó: Action Images)
Pénteken Nyonban elkészítették az európai labdarúgókupák idei selejtező playoffkörének sorsolását. Az alábbiakban rövid nyilatkozatcsokrot közlünk a Bajnokok Ligája nem bajnoki ágának szereplőitől.

 

PSV–MILAN
„Nehéz csata lesz, az egyszer biztos, de legalább olyan szép kihívás is, amely választ adhat arra, hol járunk hozzájuk képest. A Milannál mindig garancia a top színvonal. Lehet, hogy éppen csapatuk átlagéletkorának leszorításával foglalatoskodnak, de a színvonal ezt nem szenvedi meg" – érzékeltette a csapatára váró erőpróba nehézségét Phillip Cocu, PSV nemrégiben kinevezett vezetőedzője.
„Tiszteljük a PSV-t, de a Milan párharcaiban általában az ellenfél szokott aggódni, nem pedig fordítva. Nagyon eltökéltek vagyunk, mindenképpen meg akarjuk nyerni ezt a párharcot" – véleményezte röviden a sorsolást Marco Amelia, a Milan kapusa.

FENERBAHCE–ARSENAL
„Az Arsenal a totális futball egyik legkiválóbb képviselője. A világ egyik leghíresebb csapata, nem könnyű tehát a sorsolás, de nagyon szeretnénk ott lenni a Bajnokok Ligájában. Ha összekapjuk magunkat, szerintem van esélyünk ellenük. Fontos, hogy az első meccsen jó eredményt harcoljunk ki közönségünk támogatásával" – öntötte szavakba reményeit Emre Belözoglu, a Fenerbahce csapatkapitánya.
„Kedvünkre való a sorsolás. Öt éve játszottunk Isztambulban, szereztünk öt gólt és továbbjutottunk a csoportból. Londonban jelentős török közösség él, biztosan telt házas lesz a meccs, akárcsak az isztambuli. Mindent egybevetve elégedettek vagyunk, állunk a két csata elébe" – osztotta meg véleményét David Miles, az Arsenal klubtitkára.

SCHALKE–METALISZT
„Csak erős csapatok vettek részt a sorsoláson, úgyhogy tudtuk, erős riválist kapunk. Nem vagyok az ukrán futball szakértője, de azt tudom, hogy a Sahtar már bebizonyította: az ottani liga csapatai képesek nagyszerűen teljesíteni" – intett óvatosságra Benedikt Höwedes, a Schalke védője.
„A Schalke az egyik legerősebb német futballklub, amely rendszeresen szerepel az európai kupákban. Érdekes lesz megmérkőzni vele, és mivel jelentősen változott a kerete, még sokat kell dolgoznunk a feltérképezéshez" – jelentette ki Miron Markevics, a Metaliszt edzője.

LYON–REAL SOCIEDAD
„Nehéz sorsolást kaptunk, a spanyol liga negyedik helyezettje az ellenfél, és a visszavágó idegenben lesz. Könnyű riválist persze nem is kaphattunk. Előzetesen a Fenerbahcétól és a PSV-től jobban tartottam. Kiegyensúlyozott párharcra számítok, ötven százalék az esély a továbbjutásra. Szerencsére vannak kellemes emlékeink a Sociedadról" – utalt Jean-Michel Aulas, a Lyon elnöke a 2003–2004-es BL-szezon nyolcaddöntőjében aratott kettős győzelemre (1–0, 1–0).
„Látványos, kiegyenlített párharcra számítok, amely valami aprócska momentumon dől majd el. Örülünk a sorsolásnak, még ha tudjuk is, hogy nem lesz könnyű dolgunk. A Lyon jól felépített csapat, és ha minőségben el is marad néhány lehetséges ellenféltől, a fegyverzete éppenséggel nem rossz" – udvariaskodott Jagoba Arrasate, a Real Sociedad edzője.

PACOS FERREIRA–ZENIT
„Az utazást és a logisztikát tekintve a lehető legrosszabb sorsolást kaptuk. A Zenitet nagyon nem akartam, de hát ilyen az élet. Egy hatalmas költségvetésű, kiváló csapattal kerültünk szembe. Mindent meg fogunk próbálni a klub és Portugália dicsőségére, eszünkbe sincs előre leírni az esélyeinket" – fogadkozott Carlos Barbosa, a Pacos Ferreira elnöke.
„Az egyik legkönnyebb riválist kaptuk. A Zenit szempontjából szerencsés a sorsolás, ez azonban nem jelenti azt, hogy máris megígérném: ott leszünk a Bajnokok Ligája csoportkörében" – vázolta
Viktor Fajzulin, a Zenit középpályása.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ, RÁJÁTSZÁS (4. SELEJTEZŐKÖR). A FŐTÁBLÁRA JUTÁSÉRT.
BAJNOKI ÁG
Dinamo Zagreb (horvát)–Austria Wien (osztrák)
Ludogorec Razgrad (bolgár)–Basel (svájci)
Viktoria Plzen (cseh)–Maribor (szlovén)
Sahtyor Karagandi (kazah)–Celtic (skót)
Steaua Bucuresti (román)–Legia Warszawa (lengyel)

NEM BAJNOKI ÁG
Olympique Lyon (francia)Real Sociedad (spanyol)
Schalke 04 (német)–Metaliszt Harkiv (ukrán)
Pacos Ferreira (portugál)–Zenit (orosz)
PSV (holland)–AC Milan (olasz)

Fenerbahce (török)–Arsenal (angol)

A párharcokat az elöl álló csapatok kezdik otthon. Az első játéknap augusztus 20-21., a visszavágókat egy héttel később rendezik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik