Sir Alex Ferguson: Elégedett vagyok, mert ismerjük a portugál futballt

Vágólapra másolva!
2009.03.20. 15:19
A Bajnokok Ligája pénteki sorsolásán eldőlt, hogy a címvédő Manchester United a portugál Portóval találkozik a legjobb nyolc között. Noha a Porto néhány éve már megtréfálta a „vörös ördögöket”, Sir Alex Ferguson elégedett, mert úgy véli, a klubnál játszó luzitán játékosoknak köszönhetően pontosan ismeri a portugál labdarúgást.
Ferguson (balra) Ronaldónak és Quieroznak is köszönhetően ismeri a portugál futballt
Fotó: Imago (archív)
Ferguson (balra) Ronaldónak és Quieroznak is köszönhetően ismeri a portugál futballt
Ferguson (balra) Ronaldónak és Quieroznak is köszönhetően ismeri a portugál futballt
Fotó: Imago (archív)
Ferguson (balra) Ronaldónak és Quieroznak is köszönhetően ismeri a portugál futballt

Péntek délben kisorsolták a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének párosítását, és a címvédő Manchester United háza táján elégedetten konstatálták, hogy Fortuna Sir Alex Ferguson csapatának pártján állt.

A United ugyanis elkerülte a másik három angol csapatot, valamint a bombaerős spanyol Barcelonát, és a portugál Portón keresztül biztosíthatja helyét az elődöntőben. Természetesen a Portót sem szabad leírni (elég csak a 2003–2004-es kiírásra gondolni), de a papírforma a „vörös ördögök” sikerét ígéri.

Úgy tűnik, tudja ezt Sir Alex Ferguson is, aki elégedetten nyilatkozott a sorsolás után, és még az sem zavarja, hogy csapata hazai pályán kezdi meg a párharcot.

„Remek a sorsolásunk – kezdte értékelését a skót mester. – Az ember néha elgondolkodik azon, hogy mi a szerencsésebb, idegenben vagy otthon kezdeni egy ilyen párharcot, de szerintem a mai, modern futballban ez nem számít túl sokat.”

Sokkal inkább számít, ha az ember gólt kap saját közönsége előtt. „Abban azonban reménykedem, hogy nem kapunk gólt az Old Traffordon” – folytatta Ferguson, aki szerint döntő lehet, hogy több portugál áll a manchesteri klub alkalmazásában.

„Már találkoztunk korábban a Portóval, és tiszteljük a portugál csapatokat” – mondta Ferguson, aki jól emlékszik arra, hogy a 2003–2004-es kiírás nyolcaddöntőjében az akkor hazai pályán kezdő Porto legyőzte az MU-t, az Old Trafford-i visszavágón pedig kiharcolta a döntetlent – a portugálok nagy meglepetésre továbbmentek, és végül meg is nyerték a sorozatot. Igaz, az együttes akkori edzőjét José Mourinhónak hívták…

„A csapatnál erős a portugál hatás, elég ha csak Carlos Quieroz szerepvállalását említjük. De nálunk szerepel Cristiano Ronaldo és Nani is, így pontosan ismerjük és értjük a portugál labdarúgást” – zárta gondolatait Sir Alex Ferguson.

A Manchester United hazai pályán kezdi meg a Porto elleni negyeddöntőt, az első mérkőzést április 7-én, az Old Traffordon rendezik, a visszavágóra április 15-én kerül sor.

A Bajnokok Ligája pontos programját ide kattintva tekintheti meg!

BAJNOKOK LIGÁJA, A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA

ÁPRILIS 7-8., ÁPRILIS 14-15.
1. negyeddöntő: Villarreal (spanyol)–Arsenal (angol)
2. negyeddöntő: Manchester United (angol)–Porto (portugál)
3. negyeddöntő: Liverpool (angol)–Chelsea (angol)
4. negyeddöntő: Barcelona (spanyol)–Bayern München (német)

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA

ÁPRILIS 28-29., MÁJUS 5-6.
Manchester United (angol)/Porto (portugál)–Villarreal (spanyol)/Arsenal (angol)
Barcelona (spanyol)/Bayern München (német)–Liverpool (angol)/Chelsea (angol)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik