Agüero szerint Forlánnak a kezdőcsapatban lett volna a helye

Vágólapra másolva!
2009.03.12. 12:46
Az Atlético Madrid és a Porto szerda esti összecsapásán nem született gól, és ez azt jelentette, hogy a spanyol együttes elbúcsúzott a Bajnokok Ligájától, mert a nyolcaddöntő első meccsén 2–2-es döntetlen született Madridban. Sergio Agüero szerint a csak a második félidőben szerepet kapó Diego Forlánnak a kezdőcsapatban lett volna helye, míg Abel Resino, az Atlético vezetőedzője a játékvezető hibáját emelte ki a találkozó után.
Agüero egyedül érezte magát a támadósorban
Fotó: Reuters
Agüero egyedül érezte magát a támadósorban
Agüero egyedül érezte magát a támadósorban
Fotó: Reuters
Agüero egyedül érezte magát a támadósorban

Az Atlético Madridnak a továbbjutás érdekében mindenképpen gólt kellett volna szereznie a Porto ellen a Dragao Stadionban a BL nyolcaddöntőjének visszavágóján, de ez nem sikerült a spanyol együttesnek, így búcsúzott.

Sergio Agüero a meccs után elmondta, hogy ő a kezdőcsapatba jelölte volna madridi csatártársát, Diego Forlánt, akivel talán lett volna esélye gólt szereznie az Atléticónak.

„Nagyon egyedül kellett játszanom elöl – mondta Agüero. – Szinte lehetetlen volt így gólt szerezni, mert a Portónak kiváló a védelme, és három ember ellen kevés voltam. Nem szólok bele a kezdőcsapat összeállításába, mivel ez a mester dolga, de Diego nagyon fontos tagja a csapatnak. Bevallom, én a kezdőbe tettem volna, hiszen kiválóan megértem vele magam a pályán, de hát az edző dönt.”

Abel Resino, az Atlético vezetőedzője a meccs után elmondta, miért nem jelölte a kezdőcsapatba legeredményesebb támadóját, Forlánt, továbbá azon kesergett, hogy véleménye szerint a játékvezetőnek büntetőt kellett volna ítélnie a spanyol együttes javára.

„Forlán azért nem kezdett, mert fontosnak tartottam, hogy jól védekezzünk – mondta Resino. – Ráadásul ő az utóbbi meccseken rendkívüli erőfeszítéseket tett, ezért nem akartam, hogy végigjátssza a meccset.”

Jesualdo Ferreira, a Porto vezetőedzője nem kertelt a mérkőzés után, kategorikusan kijelentette, hogy az erősebb csapat jutott tovább, az Atlético Madrid legjobbjának pedig Leo Franco kapust látta.

BAJNOKOK LIGÁJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik