A balszerencse és Mladen Lambulics okozta a magyar bajnok vesztét

Vágólapra másolva!
2008.07.30. 21:52
Vereséget szenvedett az MTK együttese a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének első mérkőzésén a Fenerbahce otthonában. Az amúgy jól és szervezetten játszó magyar együttes két balszerencsés góllal – mindkét lövésnél Mladen Lambulicson pattant meg a labda – 2–0-ra kapott ki.
Roberto Carlos lőtte az első gólt
Fotó: MTI/EPA
Roberto Carlos lőtte az első gólt
Roberto Carlos lőtte az első gólt
Fotó: MTI/EPA
Roberto Carlos lőtte az első gólt
Mladen Lambulics veszélyesebb volt a magyar kapura, mint a friss Európa-bajnok Daniel Güiza. A „lövésből lesz a gól” szlogen igazságtartalmát sajnos saját bőrén tapasztalhatta az MTK a Fenerbahce ellen. Két megpattanó labda a szerb játékos lábán, és a Fener 2–0-s győzelmet aratott a BL-selejtező második körében.

Mindössze egy magpattanó labda. Ennyi, ami komoly gondot okozott az első félidőben az MTK számára. Igaz az nagyon nagyot.

A sok nagy csatát megélt Roberto Carlos vállalkozott lövésre az első negyedóra végén. A brazil hírnevéhez méltatlan, azaz „csak” közepes erősségű löket nem okozott volna gondot Végh Zoltánnak, ám a megannyi Benjámin között a rutint képviselő Mladen Lambulics szerencsétlenül ért bele a labdába, ami a kapu bal sarkába csapódott.

Az első félidő nagy részében meglepően szervezetten játszott az MTK. Garami József legényei mindig visszazártak saját térfelükre, kontratámadásai révén pedig rendre eljutottak az ellen tizenhatosáig. A nagy lehetőségek kapujában aztán megremegtek a lábak, s az utolsó passzokba mindig hiba csúszott.

Így a magyar bajnok csak távoli lövésekig jutott, míg a török csapat legtöbbször oldalról érkező beívelésekkel veszélyeztetett. Ezekről azonban szerencsére a legtöbbször lemaradt Daniel Güiza és Kazim Kazim is. Ha pedig elért hozzájuk a labda, akkor már olyan kicsavarodott helyzetből kellett volna (illetve dehogy kellett volna) gólt szerezniük, hogy az lehetetlen küldetésnek bizonyult.

Az első félidővel tehát semmi baj nem volt, éppen csak az, hogy a törökök szereztek gólt – szám szerint egyet.

A második játékrészben aztán ugyanott folytatódott a játék, ahol az elsőben abbamaradt. Az MTK ezúttal is kultúráltan futballozott. Kiegyenlített harc folyt a pályán. Aztán a történelem alig hatvan perc elteltével megismételte magát.

Az 59 percben Selcuk Sahin lőtt, és ismét Lambulics lábán változtatott irányt a labda, ami ismét a gólvonal mögé vándorolt.

A második találat pedig teljesen megfogta a magyar bajnokot. A folytatásban a török csapat növelhette volna tovább előnyét, a magyarok alig lépték át a félpályát. A harmadik gól azonban szerencsére nem született meg – pedig Güiza még az ötösről is fejelhetett őrizetlenül, ráadásul a törökök két kapufát is lőttek–, így némi esélye még maradt a továbbjutásra az MTK-nak.

Igaz nem sok…

BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ


Helyszín: Isztambul, Sükrü Saracoglu-stadion
Nézőszám: 50 000
Játékvezető: Serge Gumienny
Asszisztensek: Walter Vromans, Mark Simons (belgák)

A KEZDŐCSAPATOK
FENERBAHCE MTK
1 Volkan 1 Végh
77 Gökhan Gönül 15 Horváth L.
36 Edu Dracena 5 Balogh B.
2 Lugano 20 Lambulics
3 Roberto Carlos 24 Pollák
25 Ugur Boral 17 Zsidai
21 Selcuk Sahin 27 Pintér Á.
10 Alex 16 Nagy G.
8 Kazim Kazim 2 Pátkai Máté
23 Semih Sentürk 21 Bori
14 Güiza 28 Urbán


Vezetőedző: Szakmai igazgató:
Luis Aragonés Garami József

Gólszerző: Roberto Carlos (15.), Selcuk Sahin (59.)
Csere: Ugur Boral helyett Gürhan (68.), Semih helyére Emre (76.),Kazim Kazim helyett Burak (85.), ill. Pátkai helyett Szabó Ádám (a szünetben), Urbán helyett Pál (57.), Bori helyett Hrepka (85.)
Sárga lap: Selcuk Sahin (55.), ill. Bori (40.), Pollák (82.), Balogh (87.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik