Spalletti: Nem becsülhetjük le a nyugodtan játszó Dinamo Kijevet

Vágólapra másolva!
2007.11.27. 11:06
“Be kell biztosítanunk a továbbjutásunkat, de a Dinamo Kijevnek nincs veszítenivalója. Motivált csapattal találkozunk, amelynek a játékosai eltökéltek, meg akarják mutatni tudásukat” – mondta Luciano Spalletti, az AS Roma labdarúgócsapatának vezetőedzője a Bajnokok Ligája F csoportjának ötödik játéknapja előtt.
Luciano Spalletti nem becsüli le a kijevieket
Reuters
Luciano Spalletti nem becsüli le a kijevieket
Luciano Spalletti nem becsüli le a kijevieket
Reuters
Luciano Spalletti nem becsüli le a kijevieket

Az olasz főváros népszerű csapata kiváló helyzetből várja a kedd esti folytatást: ha a papírformának megfelelően begyűjti a három pontot a négy veresáéggel álló Dinamo ellen, akkor biztosan bejut a legjobb tizenhat közé. Az AS Roma három ponttal előzi meg a Manchesterben vizitáló Sporting Lisboát, és az egymás elleni eredmény (2-1, 2-2) neki kedvez.

“A Dinamo a legutóbbi hetekben legyőzte a Sahtar Donecket és az Arszenal Kijevet, harol a bajnoki címért, így szó sem lehet arról, hogy lebecsülnénk a tudását.” – jegyezte meg óvatosan a rómaiak trénere.

A kijevi stadionban nem léphet pályára a legendás csapatkapitány, Francesco Totti, valamint a szintén sérüléssel bajlódó Philippe Mexes, Alberto Aquilani és Simone Perrotta, de Rodrigo Taddei szereplése is kétséges. A rómaiak elszántságát azonban növelheti, hogy hetek óta jó formában futballoztak, a Serie A-ban tapadnak a listavezető Internazionaléra.

“Az edző felelőssége, hogy az együttes ne érezze meg a sérültek hiányát. De ez nem is okoz gondot, hiszen ritkán fordul elő a trénerek életében, hogy teljes csapatra számíthatnak” – jegyezte meg Spalletti.

A jó formában lévő Dinamo Kijev csak győzelem esetén őrizheti meg esélyét a harmadik hely megszerzésére, és ez létfontosságú, lévén “bronzérem” esetén még átkerül az UEFA-kupába.

Az F csoport másik összecsapásán a Manchester United bebiztosíthatja elsőségét, ha legyőzi a Portugáliában 1-0-ra felülmúlt Sporting Lisboát. Sir Alex Ferguson együttese szombaton 1-0-ás vereséget szenvedett a Bolton Wanderers vendégeként, így most a javítás szándéka is vezérelheti a játékosokat.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik