Benítez: Szó sincs megelégedettségről, emlékezzünk Isztambulra!

Vágólapra másolva!
2007.04.04. 10:23
A Hollandiában aratott 3-0-s győzelem ellenére a Liverpool FC labdarúgócsapatát irányító Rafa Benítez nem veszi félvállról a jövő szerdai angliai visszavágót, s óva inti csapatát az elbizakodottságtól. A spanyol tréner együttese két évvel ezelőtti bravúrjára emlékeztetett, amikor a döntőben a Vörösök háromgólos hátrányból álltak talpra az AC Milan ellen.
Riise gólját ünneplik a vendégek
Reuters
Riise gólját ünneplik a vendégek
Riise gólját ünneplik a vendégek
Reuters
Riise gólját ünneplik a vendégek

„Emlékeznünk kell Isztambulra, 0-3-ról jöttünk vissza. Most sincs helye a megelégedettségnek, a második mérkőzést is komolyan kell vennünk” – jelentette ki Benítez, pedig sokak szerint a liverpooli visszavágó már csak formalitás.

Eindhovenben Steven Gerrard, John Arne Riise és Peter Crouch talált Gomes kapujába, így az Arsenal elleni szombati 4-1-es hazai diadal után ezúttal idegenben is brillírozott a Liverpool FC.

Háromszor győzték le Gomest a liverpooliak...
Reuters
Háromszor győzték le Gomest a liverpooliak...

„Tudtuk, hogy ellenfelünk gondokkal küszködött, ezt ki kellett használnunk. Profitálnunk kellett a hibáikból, s természetesen nagyszerű dolog, hogy három gólt szereztünk. Az is fontos, hogy különböző játékosok találtak be” – értékelt a spanyol sikeredző.

Rafa Benítez már a találkozó előtt arról beszélt, hogy mostani csapatát jobb együttesnek tartja, mint a 2005-ös BL-győztes tizenegyet, s ezt a lefújás után is megismételte.

„Erősebbnek tűnik a jelenlegi csapat, de persze most mások a körülmények, mások az erőviszonyok a sorozatban. De egyre közelebb járunk a döntőhöz” – zárta mondandóját a liverpooliak szakmai főnöke.

Rafa Benítez kollgája, Ronald Koeman már nem lát esélyt a fordulatra, pedig elmondása szerint mindent megpróbáltak.

„Ugyanazt a taktikát alkalmaztuk, mint az előző fordulóban, amikor legyőztük az Arsenalt. De néhányan sérüléssel bajlódtak, s mindenki láthatta, nem vagyunk egy szinten a Liverpoollal. Az első gólig még jól is futballoztunk, de utána Steve Finnan túl sok teret kapott a szélen, s egyre több hibát vétettünk – mondta a korábbi kiváló védő, amjd hozzátette: - Lehetetlennek tartom, hogy Liverpoolban kiharcolhatnánk a továbbjutást. Aki bármilyen esélyt lát, az nem ezen a bolygón él.

A negyeddöntő második felvonására jövő szerdán kerül sor az Anfielden, a továbbjutó a Chelsea-Valencia párharc győztesével találkozik a legjobb négy között.

EMLÉKEZTETŐ
BAJNOKOK LIGÁJA

Helyszín: Eindhoven, Philips-stadion
Nézőszám: 35 000
Játékvezető: Bertrand Layec (francia)
Asszisztensek: Christian Thoison, Eric Dansault (franciák)
PSV LIVERPOOL
1 Gomes 25 Reina
2 Kromkamp 3 Finnan
14 Da Costa 23 Carragher
6 Simons 5 Agger
23 Salcido 6 Riise
11 Méndez 8 Gerrard
7 Väyrynen 20 Mascherano
8 Cocu 14 Xabi Alonso
15 Culina 12 Fabio Aurelio
17 Farfán 18 Kuyt
26 Diego Tardelli 15 Crouch
Vezetőedző: Vezetőedző:
Ronald Koeman Rafael Benitez
Gólszerző(k): Gerrard (27.), Riise (49.), Crouch (62.)
Csere: Farfán h. Szun (46.), Mendez h. Kluivert (51.), Riise h. Zenden (66.), Kromkamp h. Fehér (68.), Fabio Aurelio h. M. Gonzalez (75.), Crouch h. Pennant (85.)
Sárga lap: Mascherano (39.), Kluivert (64.), Fehér (72.), Kuyt (90+2.)
---- A ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik