Pizarro duplája sem volt elég a sikerhez

Vágólapra másolva!
2006.11.22. 20:31
Megkapta első góljait, és 2-2-es döntetlent ért el a Bayern München labdarúgó-csapata a Bajnokok Ligája B-csoportjában. Felix Magath együttesében Claudio Pizarro kétszer is betalált Zeuv kapujába.
A hazaiak védője, Geder küzd a két gólt szerző Pizarróval a labdáért
Reuters
A hazaiak védője, Geder küzd a két gólt szerző Pizarróval a labdáért
A hazaiak védője, Geder küzd a két gólt szerző Pizarróval a labdáért
Reuters
A hazaiak védője, Geder küzd a két gólt szerző Pizarróval a labdáért

B-CSOPORT
Szpartak Moszkva (orosz)-Bayern München (német) 2-2 (1-2)
Moszkva, vezette: Grzegorz Gilewski (lengyel)
Szpartak Moszkva
Zujev- Jiranek, Geder (Rebko a 88.), Stranzl, Siskin- Kovac, Mozart- Bisztrov, Tyitov, Kalinyicsenko- Pavljucsenko.
Vezetőedző: Vlagyimir Fedotov.
Bayern München:
Kahn- Sagnol, Demichelis, van Buyten, Lell- Van Bommel, Ottl, Szalihamidzsics (Scholl a 84.)- Schweinsteiger- Pizarro, Makaay.
Vezetőedző: Felix Magath.
Gólszerző: Kalinyicsenko (16.), Kovac (72.) ill. Pizarro (22., 39.).
Sárga lap: Mozart (16.), Bisztrov (79.)

Vlagyimir Fedotov, a Szpartak Moszkva edzője a legutóbbi BL-meccshez képest három helyen változtatta meg kezdőcsapatát, míg Felix Magath mindössze Lahmnak adott pihenőt, helyette Lell kezdett a balhátvéd helyén.

A 8. percben az oroszok előtt adódott az első helyzet, miután Tyitov tesztelte 15 méterről Kahnt, az egykori válogatott kapus azonban hárítani tudott.

A kontrákra berendezkedő Bayern tizenhat perc játék után került hátrányba, Kalinyicsenko 23 méteres szabadrúgását nem tudta védeni Kahn. Ez volt a németek első kapott gólja az idei sorozatban.

Nem sokáig vezetett a Szpartak, a 22. percben Lell beadását Pizarro fejelte Zujev kapujába. A 39. percben a perui futballista egy gyönyörű találattal már a vezetést is megszerezte csapatának, miután öt moszkvai között megtartotta a labdát, majd 25 méterről a hálóba zúdította azt.

A második félidő elején Kalinyicsenko újra tesztelte Kahnt, akin ezúttal nem tudott kifogni. Tyitov fejesénél azonban csak ő is nézte, hogy a labda kevéssel elkerüli a kaput.

A 72. percben a Szpartak védekező középpályása, Radoslav Kovac egyenlíteni tudott: a cseh futballista egy szöglet után közelről volt eredményes.

A hátralévő időben már egyik csapat sem tudott újítani, így maradt a 2-2-es döntetlen. A Szpartak Moszkva 22 mérkőzés óta nyeretlen a Bajnokok Ligájában, ez rekordnak számít.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik