Atlétikai vb: taxis hiénáktól védik szurkolóikat a szervezők

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.08.22. 17:14
null
Közleményt adott ki a szervezőbiztosság (Fotó: Szabó Miklós)
Taxis hiénák sarcolják az atlétikai vb szurkolóit, a szervezők azonnali intézkedést kérnek a hatóságoktól. A Nemzeti Atlétikai Központban minden adva van a kényelmes szurkoláshoz: a büfékben ársapka, a meleg miatt ingyenesen igénybe vehető víz, legyező és árnyékos helyek várják a látogatókat – olvasható a szervezőbiztosság keddi közleményében.

Cégjelzés nélkülitaxisok vadásznak a külföldi szurkolókra a Nemzeti Atlétikai Központ melletti benzinkútnál, hogy csillagászati összegekért vigyék a szállodáikba őket. A szervezőkhöz több bejelentés is érkezett, az információk szerint nem ritka a 100 000 forintos ajánlat sem.

A Budapest 2023 Nzrt. csak hivatalostaxistársaságokkal javasolja az utazást, éslevélben fordulBudapest Főváros Kormányhivatalához, amelytől azonnali intézkedést sürgetve kéri, hogy akadályozza meg, hogy további sérelem érje a vendégeket.

Aszervezők megvédik ésmindent elkövetnek azért, hogy a lehető legjobb körülményeket teremtsék meg szurkolóik számára.

A közlekedésfelügyeleti szakemberek a Nemzeti Atlétikai Központ környékét, illetve a közeli benzinkutakat kiemelten ellenőrzik, hogy ezzel is garantálják az utasbiztonságot, a hazai személyfuvarozás magas színvonalát, valamint növeljék a jogkövető vállalkozások arányát. A fokozott ellenőrzésben továbbra is részt vesznek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), valamint a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) munkatársai is, utóbbiak szintén emelt számban - közölték.

A látogató tömegek a stadionban és a belvárosi szurkolói zóna büféiben a nemzetközi eseményeken és a fesztiválokon megszokotthoz képest olcsóbban vásárolhatnak frissítőt. A szervezők „ársapkát” vezettek be:egy félliteres ásványvíz 550 forintba kerül, és a hideg sört is ezer forint alatt lehet megkapni a világbajnokságon.

A hőségben is minden adva van a kényelmes szórakozáshoz. Astadion több pontján is elérhető ballonos víz, amitmindenki a saját kulacsával tudigényben venni, amely szabadon behozható a Nemzeti Atlétikai Központ területére. Műanyag palackot is hozhatnak a látogatók, sőt ez nem csak engedélyezett, de a szervezők kifejezetten ajánlják is, hogy mindenki hozzon magával hűsítő folyadékot.

Alátogatók legyezőtkapnak és a stadionban árnyékos terek is várják a hűsölni vágyókat, a délelőtti versenyek alatt pedig a napos oldalra szóló jegyekkel akár át is ülhetnek az árnyékosabb helyekre.

Az atlétikaivb helyszíne könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel. Autó helyett villamossal, busszal, hévvel, vagy éppen hajóval és taxival is lehet érkezni az atlétika szuperhőseinek versenyére.

Ahogyan az odaérkezés, úgy a bejutás is gördülékenyen zajlik:tökéletesen működik a Nemzeti Atlétikai Központ beléptető rendszere, a nézők gyorsan, percek alatt foglalhatják el helyüket a lelátón a főkapun történő belépés után.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik