Atlétika: „Budapest felejthetetlen világbajnokságra készül” – írja a neves brit szaklap

Vágólapra másolva!
2023.07.14. 11:29
null
Hamarosan kezdődik a budapesti világbajnokság, amit már világszerte várnak (Fotó: Török Attila)
Terjedelmes cikkben írt a közelgő budapesti atlétikai világbajnokságról a havonta megjelenő atlétikai szaklap, az Athletics Weekly online portálja. Szemlénkből kiderül, hogyan látják külföldön a szervezők eddigi munkáját, mire számítanak az eseményen.   

„Kevesebb mint 50 nap van hátra a történelem első közép-európai atlétikai világbajnokságáig. A magyar házigazdák abban bíznak, hogy zseniális világméretű eseményt rendeznek” – kezdi cikkét a Weekly Athletics brit szakportál, amely rögtön kitér rá, hogy a britek már javában készülnek az eseményre, s várhatóan jelentős részét képzik majd a nézőknek. A júliusi adatok szerint Nagy-Britanniából csaknem 18 ezer jegyet vásároltak már a versenyre, Németországból 14 ezret, de az Egyesült Államokból is mintegy tízezret.

A cikkben hosszasan írnak a Nemzeti Atlétikai Központról, annak kiváló, városszéli elhelyezkedéséről, megközelíthetőségéről, méretéről és a várható atmoszférájáról: „Minden bizonnyal jobb lesz a hangulat, mint a 2022-es eugene-i világbajnokságon. Sőt, valószínűleg a nézőtér is jobban megtelik majd, jobb számokat produkálhat az esemény” – írják.

A szerző megemlítette a cikkben, hogy Németh Balázs, a budapesti atlétikai világbajnokság lebonyolításáért felelős Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója korábban úgy nyilatkozott, Magyarország a történelem legjobb atlétikai világbajnokságát szeretné megrendezni – később aztán idéznek is tőle.

Kiemelik továbbá, hogy a magyar esemény lesz az első olyan atlétikai világbajnokság, amely magába foglalja az Atlétikai Fenntarthatósági Stratégiát. Dicsérik a környezetbarát, környezettudatos, környezetvédő törekvéseket, amiről korábban lapunk is írt.

A szerző később saját, budapesti élményeiről is beszámolt: „Fantasztikus város, amit bárki bármikor meglátogathat.”

Az Athletics Weekly mindenkit arra biztat, hogy látogasson el Budapestre a világbajnokságra, ha teheti, ráadásul aki így tesz, nem csak a vb élményével lesz gazdagabb, hiszen az Etele plázában már áprilisban megnyílt a Nemzetközi Atlétikai-szövetség (WA) kiállítása, a MOWA (Museum of World Athletics).

A sportolókat csak röviden érinti a cikk, de a szerző megjegyzi, a magyar atléták az elmúlt időszakban egyre jobb eredményeket produkálnak. Éremesélyesként Halász Bencét emeli ki.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik