Atlétika: a gerelyhajító Herczeg György stabilizálná a 80 méteres dobást

Vágólapra másolva!
2023.07.27. 16:53
null
Herczeg György Kismartonban hajított országos csúcsot (Fotó: Magyar Atlétikai Szövetség)
Herczeg György magyar bajnok gerelyhajító szerda este 84.98 méteres dobásával országos csúcsot döntött Kismartonban és a továbbiakban szeretné stabilizálni 80 méter körüli teljesítményét.

 

„Tudtam, hogy nagy dobás lesz, de nem gondoltam volna, hogy ekkora. Arra számítottam, hogy nyolcvan méter körül lesz, de a nyolcvannégy még véletlenül sem volt a gondolataim között” – mondta az M1 aktuális csatorna megkeresésére a mindössze 18 éves atléta, aki azt is kiemelte, hogy nagyon kedves lett számára július 26-a, mivel a 84.98 méteres országos csúcs mellett felvették a Corvinus Egyetem matematikai elemzés szakára.

„Nagyon gyorsan történtek az események, úgyhogy még le kell ülnünk és kielemezni a hajítást, meg a közeljövőben kitűzhető célokat” – tette hozzá a Ferencváros atlétája, aki bízik abban, hogy ott lehet az augusztus 19. és 27. között Budapesten sorra kerülő világbajnokságon.

„Nem gondoltam volna hogy sikerül kijutni a vb-re, mert úgy terveztem, csak úgy kerülhetek be a legjobb harminchat közé, ha mind az öt versenyemen hetvenhét-hetvennyolc métert hajítok, és jó helyezéseket érek el, ezekre pedig jó pontokat kapok” – emlékezett vissza Herczeg, aki elmondása szerint az U20-as országos bajnokságot követően lett egyre magabiztosabb, mivel már csak két jó eredmény hiányzott neki a vb-szerepléshez.

„Elmentünk Besztercebányára, ahol nem az elvárt eredmény jött, voltak technikai problémáim: nem tudtam középre hajítani, illetve belerántogattam a dobásba” – fogalmazott az újdonsült országos csúcstartó, majd hozzátette: „Nagyon nagy csoda kellett, hogy nyolcvannégy métert dobjak, és ezzel most rengeteg pontot tudtam szerezni.”

Herczeg György számításai szerint a 32. hely környékére jöhet fel, így van esélye ott lenni a budapesti vb-n.

„Az volt a célom, hogy az U20-as Európa-bajnokságon, Jeruzsálemben hajítok először 80 métert, most, hogy ezt elértem, stabilizálnom kell ezt az eredményt” – mondta, és azt is megjegyezte, nagy kedvence lett az új Nemzeti Atlétikai Központ, ahol az első felnőtt ob-címét szerezte, és szeretne hazai közönség előtt újra rajthoz állni ott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik