Csupasport: a Backyard Ultra-vb legjobb magyarja száz óráig is bírta volna

N. ZS.N. ZS.
Vágólapra másolva!
2022.10.28. 21:39
null
Fodor Szilárd (Fotó: Csupasport)
Fodor Szilárd Finnországból érkezett haza a válogatotthoz. Oldalunknak elmondta, hogyan bírta a körözést, és miben kell fejlődniük a magyar ultraversenyeknek a nemzetköziekhez képest.

 

– 6706 méteres köröket kellett teljesíteni folyamatosan, hogyan tudta magát motiválni? Nem volt túl monoton?
– Érdekes, de számomra egyáltalán nem volt az. Ilyen hosszú versenyen rengeteg dologra kell figyelni, önmagunkra, a környezetre, a távra és még sorolhatnám. Lehet, úgy tűnik, hogy körbe-körbe futkározni monoton, de higgyék el, változatos a környezet, gyönyörűen süt a nap, folyamatosan más emberek szurkolnak. Sok apró mozzanat van, amire figyelhetünk.

– Először vett részt a Backyard Ultra-világbajnokságon a magyar válogatott, s rögtön az előkelő hatodik helyen végzett. Mit gondol a csapat teljesítményéről?
– Büszke vagyok a csapattársaimra, mindenki ügyesen teljesített. Futás közben alkalmanként pár motiváló mondatot mondtam, a verseny végén pedig egy-két csalódott társamat próbáltam vigasztalni. Remek eredmény a hatodik hely, ám már azon kell gondolkodnunk, hogy miképp lehetünk ennél is jobbak. Majdnem mindenki egyéni csúcsot futott, az összes futó büszke lehet magára. Át kell lendülni az esetleges csalódottságon, hiszen már az tiszteletreméltó, hogy valaki rajthoz áll és elindul egy ilyen versenyen.

Az interjú folytatása a csupasport.hu oldalán olvasható, Fodor Szilárd beszél arról, milyen volt a Spartathlon után nem sokkal ismét versenybe állni, miért használ különleges, ötujjas futócipőt, illetve milyen tervei vannak a jövőre nézve.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik