Az olimpiai legenda szerint Bolt gyors fejlődése felettébb gyanús

Vágólapra másolva!
2008.09.13. 15:46
Az amerikaiak kilencszeres olimpiai bajnoka, Carl Lewis megkérdőjelezi Usain Bolt Pekingben elért lenyűgöző eredményeit, mivel Jamaicában nem kötelező a szúrópróbaszerű doppingellenőrzés.
Carl Lewis (is) gyanakszik
Fotó: Action Images
Carl Lewis (is) gyanakszik
Carl Lewis (is) gyanakszik
Fotó: Action Images
Carl Lewis (is) gyanakszik
Noha a jamaicai Usain Bolt három aranyat nyert Pekingben, és a 100 és 200 méteres síkfutást is világcsúccsal zárta, az olimpiai legenda Carl Lewis óvatosan bánt a dicsérő szavakkal.

„Ha engem kérdeznek, lehet, hogy Bolt minden idők legnagyobb sportolója. De ha nem kérdőjelezed meg, hogy valaki, aki 10.03-at tud, egy évvel később már 9.69-et repeszt, főleg egy olyan sportágban, aminek olyan a hírneve, amilyen, ostoba vagy. Ennyi.” – mondta Lewis a Sports Illustratednek.

A kilencszeres olimpiai bajnok hozzátette, büszke az Egyesült Államok doppingellenőrzési gyakorlatára, mert ez a világon a legösszetettebb, és itt végzik a legtöbb véletlenszerű tesztet is.

„Olyan országoknak, mint Jamaica, nincs véletlenszerű ellenőrzési programjuk, így versenyzőik akár hónapokig készülhetnek anélkül, hogy ellenőriznék őket. Senki sem vádolja Boltot, de aki más szabályok szerint él, ne várjon ugyanolyan tiszteletet. Hogy merészeli bárki is azt hinni, hogy nem szükségesek az alapos ellenőrzések, különösen a mi sportunkban?” – fejtette ki Lewis.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik