Pool: Lewandowski után Szalahot is Klopp tette naggyá – Matthäus

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.13. 18:40
null
Lothar Matthäus szerint Jürgen Klopp tette naggyá Mohamed Szalahot (Fotó: AFP, archív)
Jürgen Klopp pályafutásának alapos ismerőjeként a brit FourFourTwo állandó jegyzetírója, a német világbajnok, volt magyar szövetségi kapitány, Lothar Matthäus a Liverpool bajnoki esélyeiről is értekezik.

 

Matthäus a FourFourTwo legfrissebb számába írt jegyzetében Jürgen Klopp Liverpool-menedzser kapcsán egyebek mellett azt írja:

„Sokkal nehezebb fejleszteni egy jó játékost, mint egy átlagost, de Klopp képes volt nagy fejlődést elérni Dortmundban Robert Lewandowskinál, Liverpoolban pedig Mo Szalahnál. Az egyiptomi csatár a Romában is nagyon gyors volt, de a büntetőterületen belül nem volt ilyen nyugodt és okos, mint most.”

„Klopp jó játékosokat szerződtet. Idén rengeteg pénzt költött, de minden vétele kiváló befektetés lesz. Jobb vásárolni egy klasszis labdarúgót 60 millió euróért, mint négy használhatatlant fejenként 15-ért. A támadójátéka már így is jó volt a csapatnak, de Virgil van Dijk érkezésével sikerült a védelmet is alaposan megerősítenie. Nála van most a világ egyik legjobb kapusa Alisson Becker személyében, miközben nagyon jól fest a középpálya is, ahová érkezett Naby Keita az RB Leipzigból. Ő nem 6-os vagy 10-es posztra való játékos, hanem 8-as, mint Frank Lampard, Steven Gerrard vagy talán én. Egyszerre technikás és gyors, ami ritka egy középső középpályásnál. Igaz, nem a legjobb az egy az egy elleni párharcokban, de szerencsére a csapattársaira bármikor számíthat, és képes villámgyorsan helyes döntést hozni. És kicsit vissza is kell fognia magát, mert sok sárga és piros lapot kap, de ettől eltekintve tökéletes játékos. Nagyon kedvelem őt, hiányozni fog a Bundesligából.”

„A Premier League játékosai és edzői sokat tudnak profitálni a Bundesligából. De a nagy halak megeszik a közepes halakat, a közepes halak pedig a kicsiket, így van ez mindenhol a világon. De mi Németországban nem sírunk: arra törekszünk, hogy kineveljük a következő tehetséget, akit eladhatunk Angliába 100, 200 vagy 300 millió euróért.”

Lothar Matthäus jegyzete teljes terjedelmében elolvasható a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik