Hodgson nagyot csalódott játékosaiban

Vágólapra másolva!
2010.09.23. 11:44
null
Hodgson nem hitte el, hogy csapata kiesik (Fotó: Reuters)
Csillaghullást hozott az angol Ligakupa 3. fordulójának szerdai játéknapja: a Chelsea, a Liverpool és a Manchester City is búcsúzott a további küzdelmektől. Londonban és Manchesterben mégsem élik meg tragédiaként a kiesést, ugyanis a pályára lépő fiatal játékosok jó teljesítményt nyújtottak, azonban Roy Hodgson, a negyedosztályú csapattal szemben búcsúzó Liverpool menedzsere csalódott a csapatában. A címvédő Manchester United még Sir Alex Ferguson nélkül is könnyen ment tovább.

„Jól akartunk szerepelni a Ligakupában, és nem sikerült. Szerencsés sorsolásunk volt, negyedosztályú együttest kaptunk, továbbjutással számoltunk – nem jött össze, így jogosak a kritikák” – kezdte a Northampton Town elleni, tizenegyesekkel elveszített mérkőzés értékelését Roy Hodgson, a Liverpool menedzsere.

„Nagy kudarc ez a klubnak, mivel a Ligakupa olyan sorozat, amelyben volt esélyünk jól szerepelni. Csak annyit tehetek, hogy gratulálok a Northamptonnak, és elnézést kérek mindenkitől” – folytatta a Fulhamet az előző idényben az Európa-liga döntőjéig vezető szakember, aki nem ment el szó nélkül játékosai gyenge teljesítménye mellett.

„A játékosoknak felelősséget kell vállalniuk a vereségért. Én elfogadom a felelősséget azért, hogy sokat változtattam a kezdőcsapaton – azért tettem, mert hittem benne, hogy azok a játékosok, akiket pályára küldök, elég jók ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést. Nos, nem voltak elég jók. Nagyon csalódott vagyok amiatt, hogy a csapat, amelyben annyira bíztam, egy-két ember kivételével nem hálálta meg a bizalmat a pályán” – tette hozzá Hodgson.

A negyedosztályú kiscsapat pályakezdő menedzserével, Ian Sampsonnal érthetően madarat lehetett volna fogatni a lefújás után. „Még játékosként megnyertem egy rájátszás döntőjét a Northamptonnal a Wembleyben, és ennek a győzelemnek ott van a helye mellette. Egészen hihetetlen, egy éve dolgozom a szakmában, és elmondhatom magamról, hogy a csapatom győzött az Anfielden! Minden elismerésem a játékosaimé, fiatal csapatot alkotnak, remek a hozzáállásuk, megvan bennük a győzni akarás. Nem tudom őket eléggé dicsérni!” – lelkendezett a szakember.

A Chelsea is búcsúzott a további küzdelmektől, de a „kékek” élvonalbeli ellenféllel szemben maradtak alul – a Newcastle egy remek, fordulatokban gazdag mérkőzésen diadalmaskodott.

„Csalódott vagyok az eredmény miatt, de elégedett vagyok a játékunkkal. A csapat nagyszerűen reagált, amikor 3–1-es hátrányba került, majd tíz emberrel volt kénytelen folytatni a mérkőzést” – emelte ki Carlo Ancelotti, a Chelsea menedzsere azt a tényt, hogy csapata Joszi Benajun sérülése miatt emberhátrányban játszott a meccs utolsó fél órájában.

Az izraelin kívül egyébként Salamon Kalou és Gaël Kakuta is sérülést szenvedett, és Ancelotti elmondása szerint kénytelenek lesznek kihagyni a Manchester City elleni hétvégi bajnokit.

„Számunkra nem a Ligakupa a legfontosabb. Nagyon fontos mérkőzés vár ránk a hétvégén, ezért lehetőséget akartunk adni a fiataloknak, hogy fejlődhessenek, miközben a kulcsjátékosok pihennek. A fiatalok megfelelő szellemben játszottak, és bár nehéz mérkőzés volt, elégedett vagyok a teljesítményükkel. Nem vagyok annyira csalódott” – sommázott az olasz szakember.

Ancelottihoz hasonlóan értékelt Roberto Mancini, a sorozattól szintén búcsúzó Manchester City menedzsere. „Nem bántam meg, hogy sok helyen változtattam a csapaton. Tudtam, hogy van esély a vereségre, hiszen hat fiatal játékossal kezdtünk. Csakhogy szombaton kora délután a Chelsea-vel játszunk, és nem kockáztathattam. Elégedett voltam a fiatalokkal. Lehet, hogy veszítettünk, de csak meccs közben tudnak fejlődni. Hol kapjanak lehetőséget, ha nem a Ligakupában? A bajnokság fontosabb, az FA-kupa fontosabb, az Európa-liga fontosabb” – nyilatkozta az olasz szakember.

A szerdai játéknapon a nagycsapatok közül egyedül a Manchester United nem „égett meg”, de hiába is várnánk Sir Alex Ferguson értékelését, ugyanis a skót menedzser nem volt ott a találkozón, hanem az MU soros Bajnokok Ligája-ellenfelét, a spanyol Valenciát figyelte. Így Ferguson segítője, Mike Phelan értékelte a látottakat: „Úgy vélem, a Scunthorpe nagyon jól játszott a mérkőzés bizonyos részeiben, a hazaiak több helyzetet is kialakítottak. Összességében számunkra remek ez az eredmény, hiszen olyan csapat szerepelt a meccsen, amelyet csak az elmúlt néhány napban raktunk össze” – nyilatkozta Phelan.

EMLÉKEZTETŐ – ANGOL LIGAKUPA
3. FORDULÓ (A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT)
Aston Villa–Blackburn Rovers 3–1 (Heskey 59., Young 75., 77., ill. Givet 34.)
Chelsea–Newcastle United 3–4 (Aanholt 6., Anelka 70., 86. – 11-esből, ill. Ranger 27., Taylor 32., Ameobi 49., 90.)
Scunthorpe United (II.)–Manchester United 2–5 (Wright 19., Woolford 90., ill. Gibson 23., Smalling 36., Owen 49., 71., Pak Dzsi Szung 54.)
Wigan–Preston North End (II.) 2–1 (Gomez 87., N’Zogbia 90., ill. Treacy 23.)
West Bromwich Albion–Manchester City 2–1 (Zuiverloon 55., Cox 57., ill. Jo 19.)

Liverpool–Northampton Town (IV.) 2–2 – tizenegyesekkel 2–4 (Jovanovics 9., N'gog 116., ill. McKay 56., Jacobs 98.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik